Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" pārbaudes turnīra Prāgā pirmajā mačā spēlēja kā pa viļņiem, uzskata Latvijas vienības uzbrucējs Miks Indrašis.

Kā ziņots, aizvadītajā mačā Rīgas "Dinamo" ar rezultātu 3:2 pagarinājumā pieveica Kazaņas "Ak Bars" hokejistus. Indrašis izcēlās ar vieniem gūtajiem vārtiem.

"Iesākām labi. Pirmo periodu nospēlējām ļoti labi - neļāvām viņiem spēlēt, paši veidojām skatāmu spēli. Bija momenti un iemetām golu," vienības oficiālajā mājaslapā citēts Indrašis. "Otrais periods, atkal nedaudz piekliboja. Arī treneris tieši minēja, ka otrajā periodā tā kā palaidāmies. Sākām spēlēt kā pa viļņiem - pirmais periods labs, otrais ne tik labs, trešais atkal labs, tad papildlaikā vinnējām."

"Pirmajā vārtu guvumā Šekura pats guva vārtus. Es tur it kā iesaistījos, ieliku arī savu nūju, bet līdz ripai netiku," Indrašis noliedza, ka pats būtu pielabojis ripu vārtos pēc Pola Šekuras metiena.

"Ieslidojos dziļumā, saņēmu ripu no Krišjāņa un gāju zonā. Domāju, tūlīt vai nu metīšu iekšā, vai iešu dziļumā. No Roberta Bukarta puses virsū metās viens aizsargs, palaidu ripu zem viņa," Indrašis atcerējās komandas otros vārtus, kuros rezultatīvi izcēlās pats. "Dzirdēju, ka Robis man uzbļauj, atstāju ripu viņam, viņš atmeta ripu atpakaļ un iemetām tukšos."

Tāpat komandas aizvadīja pēcspēles metienu sēriju, kurā ar rezultātu 2:0 pārāka bija "Ak Bars" vienība. Pēcspēles metienos uzvaru izcīnīt gan neizdevās. "Par savu bullīti pat nezinu, ko lai saka. Man kaut kā nekrīt iekšā, pie tiem vairāk treniņos jāpiestrādā. Bet, jā, kaut kā jocīgi - vinnējām spēli, bet zaudējām bullīšos. Tās emocijas nav tādas kā pēc kārtīgas uzvaras."

Turnīra turpinājumā otrdien Rīgas "Dinamo" tiksies ar vietējo "Lev" vienību, bet ceturtdien pretiniekos būs Ufas "Salavat Julajev". Pēc tam piektdien sekos mačs par vietu turnīrā.

Latvijas klubam šajā turnīrā nepalīdz vārtsargs Māris Jučers, kā arī uzbrucēji Māris Bičevskis un Juris Upītis. Jučers pašlaik iedzīvojies rokas savainojumā, Bičevskis ir traumējis ceļgalu, bet Upītis - plecu. Jāizceļ, ka Jučers un Upītis "Dinamo" komandā pašlaik atrodas uz pārbaudes laiku.

Mēneša beigās - no 26. līdz 29.augustam - "Arēnā Rīga" jau piekto reizi norisināsies tradicionālais starptautiskais hokeja turnīrs "Latvijas Dzelzceļa" (LDz) kauss, kurā šogad piedalīsies sešas komandas - Rīgas "Dinamo", Jaroslavļas "Lokomotiv" ar Miķeli Rēdlihu sastāvā, Sanktpēterburgas SKA, "Ak Bars", Minskas "Dinamo" un "Lev". Komandas turnīra pirmajā kārtā būs sadalītas divās apakšgrupās pa trim vienībām, kas savā starpā izspēlēs apļa turnīru, bet turnīra pēdējā dienā aizvadīs spēles par vietām ar otras grupas komandām. Rīdzinieki spēlēs vienā grupā ar "Lokomotiv" un "Ak Bars" vienībām.

Jauno KHL sezonu rīdzinieki 5.septembrī uzsāks savā laukumā ar maču pret Minskas "Dinamo".

Aizvadītajā sezonā Rīgas "Dinamo" komanda palika Rietumu konferences pēdējā, 14.pozīcijā, pirmoreiz nekvalificējoties Gagarina kausam. Tomēr Latvijas klubs spēlēja jaunizveidotajā Cerību kausā starp KHL vājākajām komandām, kurā spēja triumfēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!