Foto: LETA

Latviešu uzbrucēja Mika Indraša pārstāvētā Maskavas "Dinamo" komanda ceturtdien sasniedza Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas otro kārtu, kamēr Kaspara Daugaviņa un Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Spartak" noslēdza sezonu.

"Dinamo" Rietumu konferences ceturtdaļfināla sestajā spēlē viesos ar 3:2 (1:0, 0:2, 1:0, 1:0) pirmajā pagarinājumā pārspēja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadīto "Spartak", sērijā līdz četrām uzvarām panākot 4-2.

Viesus septītajā minūtē vadībā izvirzīja Vladimirs Brjukvins, bet otrā perioda otrajā pusē Robins Hanzls un Aleksandrs Hohlačovs pārņēma vadību. Otrajos "Spartak" vārtos veiksmīgi pie pretinieku cietokšņa nospēlēja Karsums.

Spēles trešā nogriežņa septītajā minūtē Andrē Petešons izlīdzināja rezultātu, bet pamatlaikā vairs vārti netika gūti, līdz ar to duelis turpinājās pagarinājumā. Papildlaika ceturtajā minūtē Dmitrijs Jaškins pēc individuāla reida panāca 3:2 un ieveda "Dinamo" konferences pusfinālā.

Indrašis šajā mačā uz ledus pavadīja 18 minūtes un 16 sekundes, kuru laikā vienu reizi meta pa vārtiem, bloķēja divus metienus un uzvarēja savā vienīgajā iemetienā. Daugaviņš nospēlēja 14 minūtes un 15 sekundes un bloķēja vienu metienu, bet Karsumam 12 minūtēs un 50 sekundēs bija seši spēka paņēmieni, viens izprovocēts noteikumu pārkāpums un zaudēts iemetiens.

Daugaviņš izslēgšanas turnīrā atzīmējās ar vieniem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm, bet Karsuma kontā bija viena rezultatīva piespēle. Indrašis pagaidām ir bešā.

Maskavas "Dinamo" konferences pusfinālā tiksies ar citu Krievijas galvaspilsētas komandu CSKA, bet par otru ceļazīmi uz Rietumu finālu cīnīsies Jāņa Kalniņa pārstāvētā Helsinku "Jokerit" un Sanktpēterburgas SKA. Austrumos būs Kazaņas "Ak Bars" - Ufas "Salavat Julajev" un Astanas "Baris" - Novosibirskas "Sibirj" dueļi.

Šosezon KHL regulārajā čempionātā piedalījās 24 komandas - pa 12 Rietumu un Austrumu zonā.

Regulārajā čempionātā katra komanda tāpat kā iepriekšējā sezonā aizvadīja pa 62 spēlēm, pēc kurām pa astoņiem labākajiem klubiem no katras konferences iekļuva Gagarina kausa izcīņā.

Pērn par čempioni tika kronēta Maskavas CSKA, kas finālsērijā ar 4-0 uzvarēja Omskas "Avangard".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!