Foto: F64

Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) daudz svarīgāk ir izdarīt labu piespēli, nevis ietriekt pretinieku spēlētāju bortā, intervijā portālam "allhockey.ru" sacīja Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Raitis Ivanāns.

Ivanānam šī bija pirmā sezona KHL, un viņam pēc Ziemeļamerikā pavadītajiem gadiem vajadzēja pielāgoties šī čempionāta spēles stilam, jo šeit nav tik izteikta spēka spēle.

"Es nespēlēju ne pirmajā, ne otrajā maiņā, kur hokejistiem spēles laiks ir 25 minūtes. Laikā, kuru pavadīju laukumā, centos nekaitēt komandai. Palaist garām izšķirošo brīdi spēlē ir neticami viegli," stāstīja Ivanāns. "KHL ir pavisam citādāka spēle, citi laukuma izmēri, kā arī šeit svarīgāk atdot piespēli, nevis ietriekt pretinieku bortā. Sezona mums iesākās ne pārāk veiksmīgi, bet noslēdzās līdzjutējiem patīkami."


Latvijas spēka uzbrucējam bija jāpierod pie KHL īpatnībām: "Šeit ir labs hokeja līmenis, taču nācās saskarties arī ar grūtībām. Tie izbraukumi. Vislabāk atmiņā man palicis lidojums uz Habarovsku, jo tās bija vienkārši šausmas."

Citas Krievijas pilsētas Ivanānam atmiņā palikušas ar savu pelēcību, kamēr Astana viņam šķita ļoti gaiša pilsēta. Savukārt Maskavā esot briesmīgi sastrēgumi.

Ivanānam ideja par Cerības kausu, kurā piedalās komandas, kas netika Gagarina kausā šķiet interesanta. Kā zināms, Ivanāns palīdzēja Rīgas "Dinamo" komandai izcīnīt pirmo Cerības kausu.

"Tā bija iespēja uzzināt, kuri ir labākie no vājākajām komandām. Tāpat tā bija iespēja tiem, kas spēlē Latvijas izlasē, tāda kā sava veida iesildīšanās," turpināja uzbrucējs.

Ivanāns Latvijas izlases rindās pasaules čempionātā piedalījies tikai 2008.gadā, kad izlasi vadīja Oļegs Znaroks. Šogad viņš nav iekļauts pat izlases kandidātos, un to viņš skaidro ar trenera Teda Nolana piekopto spēles stilu.

"Pie Znaroka spēlēju Latvijas izlasē, bet tagad komandai ir cits spēles stils. Protams, ka es gribētu piedalīties Soču olimpiskajās spēlēs, bet tad redzēsim. Paskatīsimies, kā man veiksies nākamajā sezonā," teica Ivanāns, kurš piebilda, ka vasarā spēlēs golfu.

39 KHL regulārā čempionāta spēlēs Ivanāns izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli, savukārt Cerības kausa 11 spēlēs viņš pie rezultativitātes punktiem netika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!