Foto: LETA
Latvijas hokeja uzbrucējs Ratis Ivanāns paziņojis par profesionālā spēlētāja karjeras beigām, portālam "Sportacentrs.com" atklājis pats sportists.

Ivanāns bez darba bija visu iepriekšējo sezonu, turklāt arī līdz šim nebija nekādu ziņu, ka viņš varētu pievienoties kādai komandai.
Tiesa, 35 gadus vecais Ivanāns vēl nezina, ko darīs nākotnē. "Šis tas ir padomā, taču vēl izlēmis neesmu. Šobrīd daudz laika veltu ģimenei un trenēju arī vietējos bērnus, bet par turpmākiem karjeras plāniem vēl neesmu izlēmis."

Hokejista pēdējā profesionālā sezona bija 2012./2013.gadā, kad viņš pārstāvēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandu Rīgas "Dinamo". Vienības rindās uzbrucējs aizvadīja 39 spēles un tika pie vienas rezultatīvas piespēles. Tāpat Ivanāna kontā negatīvs lietderības koeficients -5 un nopelnītas 84 soda minūtes.
Savukārt Cerību kausā viņš aizvadīja 11 mačus, kuros pie rezultativitātes punktiem netika, bet nopelnīja lietderības koeficentu -1 un sešas soda minūtes.

Ivanāns pirms diviem gadiem ar Rīgas "Dinamo" noslēdza līgumu uz diviem gadiem, taču jau pēc pirmās sezonas tika nolemts sadarbību pārtraukt.

Ivanāns vairākus gadus aizvadīja Nacionālajā hokeja līgā (NHL), spēlējot Monreālas "Canadiens", Losandželosas "Kings" un Kalgari "Flames" rindās, taču 2010./2011.gada sezonas pirmajā mačā, pārstāvot Kalgari komandas krāsas, viņš kautiņa laikā iedzīvojās smadzeņu satricinājumā, kas atstāja lielu iespaidu uz viņa turpmāko karjeru.
Pēc tam viņš pasaules spēcīgākajā hokeja līgā aizvadīja tikai vienu spēli, pēcāk pievienojoties Rīgas "Dinamo" komandai.

Kopumā hokejists NHL aizvadīja 283 spēles, kurās guva 12 vārtus, izpildīja sešas rezultatīvas piespēles un nopelnīja 569 soda minūtes.
Tāpat Ivanāns savas karjeras laikā piedalījies 228 Amerikas Hokeja līgas (AHL) spēlēs, kurās guvis septiņus vārtus, veicis 17 rezultatīvas piespēles un ticis pie 620 soda minūtēm.

Pirms desmit gadiem, pārstāvot AHL komandas Milvoki "Admirals" krāsas, Ivanāns kļuva par Kaldera kausa ieguvēju.

Latvijas izlases sastāvā Ivanāns piedalījies tikai 2008.gada pasaules čempionātā.

Viņš valstsvienībā aizvadījis septiņas spēles, kurās rezultativitātes punktus nav guvis, nopelnot 33 soda minūtes.

Ivanāns karjeras laikā vairāk bija pazīstams kā "policists", uz dueļiem izaicinot komandu lielākos spēka spēles piekritējus. NHL latvietis pirms smadzeņu satricinājuma gūšanas bija izpelnījies slavu kā viens no labākajiem "policistiem".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!