Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Ja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārais čempionāts noslēgtos tagad, tad Rīgas "Dinamo" iekļūtu Gagarina kausa izcīņā un pirmajā kārtā tiktos... atkal ar Sanktpēterburgas SKA.

Atgādinām, ka "Dinamo" un SKA dueļi par īpašiem kļuva pavasarī, kad abas komandas tikās Gagarina kausa pirmajā kārtā. KHL regulārā čempionāta pagājušajā sezonā SKA bija neapšaubāms līderis Rietumu konferencē, bet Rīgas "Dinamo" ilgi cīnījās par iekļūšanu Gagarina kausā. Pirms Gagarina kausa SKA – "Dinamo" duelī praktiski visi Krievijas hokeja speciālisti prognozēja Sanktpēterburgas komandai pārliecinošu uzvaru, jo SKA bija arī viens no galvenajiem kandidātiem uz Gagarina kausu.

Tomēr realitātē viss izvērtās savādāk. Sanktpēterburgā pirmajā cīņā SKA dabūja aukstu dušu, jo rīdzinieki uzvarēja ar 2:0. Arī otrajā spēlē Sanktpēterburgā, kurā jau neviens necerēja uz "Dinamo" uzvaru, favorīti SKA hokejisti dabūja trūkties un "Dinamo" uzvarēja ar 3:1.

Rīgā pirmajā spēlē SKA beidzot revanšējās ar 4:2, taču ceturtajā mačā "Dinamo" iepriecināja pārpildītajā "Arēnā Rīga" sanākušos līdzjutējus, uzvarēja ar 4:2 un svinēja uzvaru visā sērijā ar 3-1.

"Dinamo" un SKA dueļi pēc šīm cīņām kļuva par diezgan principiāliem. Šīs sezonas atklāšanas spēlē Sanktpēterburgā abu komandu ceļi atkal krustojās. Vēl vairāk sastāvu pastiprinājusī SKA, klātesot arī KHL un SKA prezidentam Aleksandram Medevedevam, piedzīvoja atkal vilšanos - "Dinamo" atspēlējās no 0:2 un piecas sekundes pirms pagarinājuma beigām Aleksandrs Ņiživijs atnesa rīdziniekiem uzvaru ar 5:4.

Šosezon abas komandas ir tikušās vēl divās spēleš - septembrī Rīgā SKA tomēr uzvarēja ar 6:4 un pēc tam SKA uzvarēja arī savā laukumā ar 5:3.

Ņemot vērā šā brīža KHL kopvērtējumu, ja Rīgas "Dinamo" Gagarina kausa pirmajā kārtā atkal uzvarētu SKA, bet pārējos pāros Rietumu konferencē uzvarētu favorīti, tad Rīgas "Dinamo" otrajā kārtā.. atkal tiktos ar Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Maskavas apvienoto klubu "Dinamo". Pagājušajā sezonā Gagarina kausa otrajā kārtā "Dinamo" tikās ar Znaroka un Vītoliņa trenēto Balašihas MVD (kas vēlāk apvienojās ar Maskavas "Dinamo"). Toreiz Rīgas "Dinamo" sērijā pret Latvijas izlases treneru komandu gan zaudēja ar 1-4.

KHL Gagarina kausa pāri (ja regulārais čempionāts noslēgtos šobrīd):

Rietumu konference:

Maskavas "Dinamo" – Maskavas "Spartak"

Jaroslavļas "Lokomotiv" – Minskas "Dinamo"

Sanktpēterburgas SKA – Rīgas "Dinamo"

Čerepovecas "Severstaļ" – Mitišču "Atlant"

Austrumu konference:

Magņitagorskas "Metallurg" – Ņižņekamskas "Ņeftehimik"

Omskas "Avangard" – Astanas "Baris"

Kazaņas "Ak Bars" – Hantimansijskas "Jugra"

Ufas "Salavat Julajev" – Novosibirskas "Sibirj"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!