Foto: Itar-Tass/Scanpix
Trešdien Jaroslavļā notika labdarības spēle, pieminot septembrī traģiskajā "Lokomotiv" aviokatastrofā bojā gājušos.

Spēlē tikās "Lokomotiv" veterānu un Krievijas hokeja zvaigžņu komandas. Cīņā ar 5:4 uzvarēja "Lokomotiv" veterāni, bet pēcspēles metienu sērijā meistarīgākas izrādījās Krievijas hokeja zvaigznes.

Spēlē piedalījās tādi pazīstami bijušie hokejisti, kā Jegors Podomackis, Sergejs Ņemčinovs, Aleksejs Kasatonovs, Vjačeslavs Fetisovs, Valērijs Kamenskis, Sergejs Žukovas un citi. Tāpat laukumā izgāja Maskavas "Dinamo" prezidents Mihails Tjurkins, Krievijas Iekšlietu ministrs Rašids Nurgalijevs un KHL prezidents Aleksandrs Medvedevs.

Spēles idejas autori bija Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlētāju arodbiedrība. Visi spēles ienākumi tiks ziedoti "Lokomotiv" traģēdijā bojā gājušo ģimenēm.

Atgādinām, ka 7.septembrī netālu no Jaroslavļas neilgi pēc pacelšanās avarēja lidmašīna "Jak-42", ar kuru uz spēli Minskā devās "Lokomotiv" komanda. Traģēdijā bojā gāja visi "Lokomotiv" hokejisti, vienīgais avārijā izdzīvoja bortinženieris Aleksandrs Sizovs. Aviokatastrofā bojā gāja daudzas pasaules hokeja zvaigznes, arī latviešu "dzelzs vīrs" Kārlis Skrastiņš.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!