Foto: F64
Slavenā latviešu hokejista Kārļa Skrastiņa tuvinieki piektdien Jaroslavļā veikuši viņa mirstīgo atlieku atpazīšanu, pastāstīja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Māris Baldonieks.

Savukārt publiskais atvadīšanās pasākums Rīgā varētu notikt nākamās nedēļas vidū.

Tikmēr Čehija paziņojusi, ka atvadīšanās no viņu bojāgājušajiem Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Jaroslavļas "Lokomotiv" spēlētājiem Karela Rahuneka, Jana Mareka un Jozefa Vašičeka notiks jau svētdien.

"Viss ir sarežģīti un tiek kārtots soli pa solim," pastāstīja Baldonieks. "Rīgā atvadīšanās varētu notikt tikai nākamās nedēļas vidū, ne ātrāk. Pēc rīt Jaroslavļā paredzētā piemiņas pasākuma visu spēlētāju mirstīgās atliekas tiks transportētas uz Maskavu, un tikai tad tās varēs nogādāt tālāk."

Kā stāstīja Baldonieks, šobrīd neko nevar paredzēt, daudz kas pat ir atkarīgs no tā, cikos sestdien Jaroslavļā beigsies publiskais piemiņas pasākums, kura sākums plānots jau plkst.7.30 pēc Latvijas laika.

Tāpat pagaidām vēl nav oficiāli zināms, vai Skrastiņa publiskais piemiņas pasākums notiks "Arēnā Rīga".

"Doma tāda ir, bet pagaidām viss tiek darīts soli pa solim. Tikko kā mirstīgās atliekas tiks nogādātas Rīgā, skaidrība būs daudz lielāka," uzsvēra LHF ģenerālsekretārs.

Jau vēstīts, ka trešdien neilgi pēc pacelšanās avarēja "Jak-42" markas lidmašīna, kurā atradās visa Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda, kurā spēlēja arī viens no visu laiku labākajiem latviešu aizsargiem Kārlis Skrastiņš.

Lidmašīnā atradās 45 pasažieri, 43 no tiem gāja bojā, tostarp arī Skrastiņš.

Trešdienas rītā bija zināms, ka atpazītas 39 no bojāgājušajām personām.

Savukārt, lai veiktu četru personu identifikāciju, būs nepieciešams veikt DNS analīzes.

Uz Jaroslavļu devusies Skrastiņa sieva un brālis.

Rīgas "Dinamo" klubu piemiņas pasākumā pārstāvēs uzbrucējs Aleksandrs Ņiživijs, ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs un valdes loceklis Zigmārs Priede, tāpat tajā piedalīsies LHF prezidents Kirovs Lipmans.

Kā piektdien vēstīja laikraksts "Diena", vairāki "Dinamo" spēlētāji kluba vadībai devuši mājienu, ka piedalīsies Skrastiņa bērēs pat tādā gadījumā, ja tajā laikā būs plānota kāda KHL spēle.

Kā ziņots, KHL jaunās sezonas sākums atlikts līdz pirmdienai.

Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda ir divkārtēja KHL Gagarina kausa fināliste. Tai starpsezonā pievienojās arī Skrastiņš, kurš pirms tam kopš 1998.gada spēlēja Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!