Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Jaunais Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs no Sočiem pārstāvēs Krasnodaras novadu un tiks dēvēts "Sočinskije leopardi" vārdā, atklājis līgas prezidents Aleksandrs Medvedevs.

Pašlaik ir skaidri zināms, ka nākamajā sezonā KHL pievienosies Somijas komanda Helsinku "Jokerit", bet par Soču kluba un Toljati "Lada" komandas pievienošanos līgai tās vadība jau ilgāku laiku runājusi ar pārliecību.

"Par Helsinku komandu jautājumu nav. Krasnodaras klubam ar pašlaik vēl darba procesā esošo nosaukumu "Sočinskije leopardi" arī vajadzētu nākamajā sezonā debitēt," Krievijas medijos citēts Medvedevs, kurš gan "Lada" vienību šoreiz nav pieminējis.

Tāpat pēdējā laikā atkārtoti tiek runāts par Norvēģijas kluba Oslo "Valerenga" pievienošanos līgai, kam piekrišanu ir devusi arī vietējā federācija.

"Viņiem ir federācijas atļauja, tomēr nav solīdu finansiālo garantiju," par Oslo kluba situāciju izteicies Medvedevs.

Tāpat līgas prezidents apstiprināja jau iepriekš izskanējušo informāciju, ka finansiālās grūtībās nonākušā Maskavas kluba "Spartak" nākotne ir neskaidra. Šādu pašu iemeslu dēļ, pēc Medvedeva vārdiem, dalību KHL var pārtraukt arī Mitišču "Atlant" un Novokuzņeckas "Metallurg" vienības.

Šobrīd KHL spēlē 28 komandas no Krievijas, Latvijas, Kazahstānas, Slovākijas, Čehijas, Ukrainas, Baltkrievijas un Horvātijas.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!