Jaunais Rīgas "Dinamo" vārtsargs, zviedrs Joakims Ēriksons savā jaunajā darbavietā ieradies, informēts par Rīgu, lieliskajiem faniem un gatavs ievest komandu "play-off".

"Es parunājos ar Mikaelu Telkvistu, un viņš man pastāstīja, ka "Dinamo" ir lieliska komanda, Rīga ir skaista pilsēta un komandai ir lieliski fani," intervijā klubam, ierodoties Rīgā, pastāstīja jaunais zviedru vārtsargs. "Spēlētāju nevienu gan nezinu, būs interesanti iepazīties. Par faniem gan man teica, ka viņi esot "traki"!"

Ēriksonam šī būs pirmā sezona Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) un viņš ir gatavs palīdzēt komandai sasniegt izslēgšanas spēles. "Esmu ļoti satraukts par iespēju spēlēt KHL, jūtu, ka esmu tam gatavs," saka vārtsargs. "Protams, centīšos sagādāt jums "play-off"!"

Par savu līdz šim vienīgo spēli NHL Ēriksons atzīst, ka tā bija ļoti smaga, taču lieliska pieredze, bet no jaunās komandas sagaida, ka būs "jautri".

Pēdējās divas sezonas Ēriksons aizvadīja Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vankūveras "Canucks" sistēmā, lielākoties gan spēlējot Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandā Jūtikas "Comets". Aizvadītajā sezona viņš regulārajā turnīrā aizvadīja 41 maču, katrā no spēlēm ielaižot vidēji 2,53 ripas un atvairot 90,8% pretinieku metienu. Zviedru vārtsargs pērn aizvadīja arī savu pirmo un pagaidām vienīgo spēli NHL.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!