Foto: DELFI
Jaunās sezonas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā piedalīsies 28 komandas, kas regulārajā čempionātā aizvadīs 60 spēles, lemts KHL valdes sēdē.

KHL konferenču sastāvs saglabājies nemainīgs, izņemot to, ka Rietumu konferencē Piemaskavas "Atlant" vietā spēlēs Maskavas "Spartak", kas iepriekšējo sezonu izlaida. Kā zināms, "Atlant" finansiālu grūtību dēļ izlaidīs gaidāmo KHL sezonu.

Tas nozīmē, ka Rīgas "Dinamo", par kuru nākotni vēl nesen nebija skaidrības, ir jaunās KHL sezonas dalībnieku skaitā.

Tāpat kā pagājušosezon komandām regulārajā čempionātā būs jāaizvada 60 spēles, taču kalendāra struktūra ir mainīta, ziņo "Sport Ekspress". Katra komanda aizvadīs pa vienai izbraukuma un mājas spēlei ar savas konferences vienībām un pa divām ar otras konferences komandām. Pie 27 mājas un 27 izbraukuma spēlēm klāt nāk papildu seši mači, kas nodēvēti par "principiālo pretinieku" spēlēm, piemēram, starp Maskavas CSKA un Spartak, Kazaņas "Ak Bars" un Ufas "Salavar Julajev" vai Magņitogorskas "Metallurg" un Čeļabinskas "Traktor".

Jaunā KHL sezona tradicionāli iesāksies ar pagājušās sezonas finālistu spēli jeb Atklāšanas kausu - šai gadījumā Gagarina kausa ieguvējiem Sanktpēterburgas SKA un Maskavas CSKA, kas paredzēta 24. augustā.

Jaunās sezonas spēļu kalendāru KHL vadība sola izziņot jūnija beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!