Foto: LETA

Jāņa Kalniņa pārstāvētā Helsinku "Jokerit" komanda pārcelto izbraukuma Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēli ar "Soči" aizvadīs 3.novembrī, ziņots KHL tīmekļa vietnē ceturtdien.

Spēles diena izvēlēta, līgas vadībai konsultējoties ar abu klubu pārstāvjiem. Mačs bija paredzēts 30.oktobrī.

Jau ziņots, ka pēc četriem Covid-19 saslimšanas gadījumiem Kalniņa pārstāvētajā Helsinku "Jokerit" komandā, komandai vēlreiz ievērojot karantīnu, KHL vadība nolēma pārcelt divas citas Somijas kluba spēles. Pārceltas tika "Jokerit" cīņas pret Jekaterinburgas "Avtomobilist" un Maskavas apgabala "Vitjaz", kuras rindās spēlē Kaspars Daugaviņš. Šīm spēlēm bija jānotiek attiecīgi 26. un 28.oktobrī.

Gadījumā, ja "Jokerit" karantīnā būs jāpavada 14 dienas, Somijas klubs nevarēs aizvadīt spēli arī pret Čerepovecas "Severstaļ", kas plānota 1.novembrī.

Par citu nenotikušo maču turpmāko likteni KHL vēl lems.

Jau ziņots, ka līgas prezidents Aleksejs Morozovs gadījumā, ja kādā no valstīm tiks slēgtas robežas, "Jokerit" un Rīgas "Dinamo" mājas spēles visticamāk liks aizvadīt Krievijā. Tāpat viņš ir norādījis, ka līgas vadība neizskata iespēju uz brīdi apturēt čempionātu vai saīsināt spēļu skaitu.

"Jokerit" 11.septembrī pēc Somijas valdības lēmuma jau bija spiesta ievērot 14 dienu karantīnu, jo kluba pēdējās pretinieces Ņižņekamskas "Ņeftehimik" rindās četrām personām noteica saslimšanu ar Covid-19.

"Jokerit" ar 21 punktu 15 spēlēs Rietumu konferencē ieņem septīto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!