Foto: F64

Somijas hokeja klubs Helsinku "Jokerit" piektdien, 25. februārī, atsauca savu dalību no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) 2021./2022. gada sezonā, tomēr skaidru pozīciju par turpmāko dalību KHL nav sniedzis.

"Jokerit" fanu klubs šonedēļ vēl pirms Krievijas iebrukuma Ukrainā aicināja Helsinku klubam atsaukt savu dalību no agresora sacensībām, tomēr klubs uzreiz nesniedza savus komentārus. Tagad – jau pēc Krievijas uzsāktā kara pret Ukrainu – "Jokerit" atsaucis savu dalību šajā sezonā, tomēr par turpmāko spēlēšanu līgā Somijas klubs neko nebilst.

"Mana pozīcija par sezonas noslēgumu bija skaidra jau ceturtdienas rītā (Krievijas uzsāktās karadarbības rītā – red.). Taču saskaņā ar KHL politiku man bija jāveic pārrunas ar līgu. Tāpēc diemžēl par to varam ziņot tikai tagad," paziņojumā norāda kluba akciju kontrolpaketes īpašnieks un ģenerālmenedžeris Jari Kurri. "Pasaule šobrīd piedzīvo ļoti smagus laikus. Visas mūsu domas ir ar cilvēkiem, kuri cieš no situācijas. Ceram, ka drīzumā situācijai izdosies rast miermīlīgu risinājumu."

Kurri pieder 60% akciju, bet 40% hokeja klubā pieder Krievijas uzņēmuma "Noriļskij ņikeļ" Somijas filiālei. Pasaulē lielākais niķeļa un pallādija ražotājs "Noriļskij ņikeļ" vārds vairākas reizes iekļauts ASV un Eiropas sankciju saņēmušo uzņēmumu sarakstā.

KHL regulārajā čempionātā "Jokerit" ieņēma otro vietu Rietumu konferencē, bet Gagarina kausa pirmajā kārtā Somijas komandai bija jātiekas ar Maskavas "Spartak".

"Jokerit" ir viens no četriem ārvalstu klubiem, kas spēlē KHL. Līgā vēl ir Rīgas "Dinamo", kas savu pozīciju pēc Krievijas uzbrukuma Ukrainai nav sniedzis, Nursultanas "Baris" no Kazahstānas un Ķīnas klubs "Kuņluņ Red Star", kas gan bāzējas Krievijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!