Foto: F64

Izslēgšanas spēlēs uz vārtsargu gulstas lielāka atbildības nasta, taču hokejs arī tajās ir un paliek hokejs, pēc savas debijas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņā izteicās Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" vārtsargs Māris Jučers.

Kā zināms, Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijas trešajā mačā sestdien "Dinamo" savā laukumā ar 4:3 (1:2, 2:1, 0:0, 1:0) otrajā pagarinājumā uzvarēja Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandu. Uzvaras vārtus Latvijas klubam guva Jānis Sprukts. Sērijā līdz četrām uzvarām "Dinamo" izvirzījās vadībā ar 2-1.

Jučers vārtos stājās trešajā trešdaļā, kad savainojumu guva Kriss Holts, paliekot nepārspēts.

"Holts jau iepriekš pieskrēja pie soliņa un teica, ka viņam sāp. Vēlāk rādīja, ka nevar vairs turpināt, tomēr vēl minūti gan nospēlēja. Pašam parādījās satraukums, bet morāli vienmēr jābūt gatavam doties laukumā," atklāja Jučers. "Vārtos klājās grūti, taču centos, bet komandas biedri ļoti palīdzēja. Izslēgšanas spēlēs jūtama lielāka atbildība, taču tas pats hokejs vien tas ir."

"Sākumā komanda neatrada savu spēli, taču pēc izciestā piecu minūšu mazākuma parādījās emocionālais pacēlums, spēlētāji atraisījās. "Torpedo" parasti labi spēlē vairākumā, tomēr šoreiz nedevām viņiem iespējas gūt vārtus," piebilda Jučers. "Maratons vēl nav beidzies. Pretinieks ir fiziski spēcīgs, bet mēs turamies līdzi. Tikai beigu rezultāts parādīs, kurš ir labāks."

Pats Holts atzina, ka vietas atvēlēšana vārtos Jučeram bija pareizs lēmums, jo viņš spēli nebūtu bijis spējīgs pabeigt. Vārtsargs nevar pateikt, kas īsti viņam kaiš, bet lēmums par došanos laukumā svētdien tiks pieņemts pēc papildus pārbaudēm.

"Jučers nospēlēja fantastiski. Visi vienmēr par viņu šaubās, tomēr es Jučeru redzu katru dienu un zinu, ka viņš var nospēlēt labi," piebilda Holts. "Šajā sērijā "Torpedo" hokejisti guvuši vairākus laimīgus vārtus, bet pirmajā mačā pats pieļāvu pārāk daudz kļūdu. Otrajā spēlē gan atraisījos, jo sliktās spēles ātri aizmirstu."

Vienus vārtus Latvijas kluba labā šajā mačā guva pirmajās divās sērijas spēlēs nespēlējušais Ģirts Ankipāns, kurš arī izcēla mazākumā piecu pavadīto minūšu nozīmi, kuru laikā viņš arī tika pie sava precīzā metiena.

"Mūsu sniegums mazākumā pretiniekus izsita no ritma. Tribīnes radīja fantastisku troksni," izteicās Ankipāns. "Šobrīd gan nav ko domāt par nākotni, jo mūsu mērķis nav sērijā izcīnīt divas uzvaras. Ja uzvarēsim svētdien, mums būs lieliska iespēja tikt tālāk, bet, ja rezultāts sērijā kļūs neizšķirts, tā noteikti ievilksies."

"Izslēgšanas spēles ar to ir interesantas, ka komandas viena otru labi zina, bet uzvar tas, kuram ir vairāk fiziskā un gribasspēka," piebilda uzbrucējs.


Kā ziņots, sērijas pirmajā mačā trešdien "Dinamo" izbraukumā piedzīvoja pārliecinošu zaudējumu ar rezultātu 3:7 (1:2, 2:3, 0:2), bet otrajā spēlē ceturtdien atspēlējās, svinot panākumu pirmajā pagarinājumā ar 2:1 (0:0, 0:1, 1:0, 1:0).

"Torpedo" regulārajā čempionātā izcīnīja otro vietu Rietumu konferences kopvērtējumā, triumfējot Tarasova divīzijā, bet Rīgas "Dinamo" palika septītajā pozīcijā.

"Torpedo" hokejisti iepriekšējās divās sezonas nespēja iekļūt Gagarina kausa izcīņas turnīrā, bet Rīgas "Dinamo" izslēgšanas spēles sasnieguši visās četrās līgas pastāvēšanas sezonās.

Sērijas līdz četrām uzvarām turpinājumā Rīgas "Dinamo" arī ceturto spēli svētdien aizvadīs savā laukumā. Sērijas piektais mačs notiks 6.martā Ņižņijnovgorodā, nepieciešamības gadījumā sestā cīņa 8.martā notiks Rīgā, bet, ja sērijā būs vajadzīga arī septītā spēle, tad tā 10.martā risināsies "Torpedo" komandas laukumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!