Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Hantimansijskas "Jugra" tuvākajās dienās gatavojas pārtraukt sadarbību ar Latvijas hokeja aizsargu Gunti Galviņu, vēsta portāls "Championat.ru".

Tiek vēstīts, ka "Jugra" drīzumā varētu parakstīt līgumu ar kanādiešu uzbrucēju Stīvenu Diksonu, kurš līdz šim spēlēja Jaroslvļas "Lokomotiv" komandā. Līdz ar to kādam no leģionāriem ir jāatbrīvo viņam vieta, un kā galvenais kandidāts tiek minēts tieši Galviņš.

Galviņš šosezon "Jugra" komandas sastāvā aizvadīja desmit spēles, kuru laikā prata izcelties tikai ar vienu vārtu guvumu, kā arī tikt pie neitrāla lietderības koeficienta.

Pirms pievienošanās Hantimansijskas vienībai Galviņš piecas sezonas aizvadīja Latvijas vienībā Rīgas "Dinamo", pavisam komandas rindās regulārajos čempionātos aizvadot 243 spēles, kurās viņš guva 19 vārtus un veica 63 rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnīja pozitīvu lietderības koeficentu +2 un 143 soda minūtes, vidēji laukumā pavadot 20 minūtes un 25 sekundes.

Savukārt izslēgšanas turnīrā Galviņš 26 spēlēs izcēlās ar septiņām rezultatīvām piespēlēm, kā arī nopelnīja pozitīvu lietderības koeficentu +1 un 16 soda minūtes, vidēji laukumā pavadot 20 minūtes un trīs sekundes.

Aizsargs aizvadītajā sezonā regulāri nokļuva krustugunīs par neapmierinošu attieksmi un tāpēc vairākkārt neiekļuva Rīgas "Dinamo" sastāvā. Sezonas ievadā, kad komandu vēl vadīja soms Peka Rautakallio, Galviņš pildīja komandas kapteiņa pienākumus.

Pirms iekļaušanās "Dinamo" rindās Galviņš spēlējis arī Čehijā, Austrijā un Ungārijā, bet Latvijas izlases rindās viņš piedalījies septiņos pasaules čempionātos un vienās olimpiskajās spēlēs.

Šobrīd "Jugra" ar 11 spēlēs izcīnītiem 15 punktiem Austrumu konferencē ieņem astoto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!