Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Rīgas „Dinamo” galvenais treneris Jūliuss Šuplers pēc Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēles Magņitogorskā, kur viņa vadītā komanda uzvarēja ar 5:3, ir ļoti apmierināts ar mača iznākumu, vēsta „Metallurg” mājas lapa.

„Prieks, ka hokejisti izpildīja spēles uzdevumus, bez kļūdām darbojās taktiskajā plānā un pašaizliedzīgi spēlēja aizsardzībā,” preses konferencē pēc spēles teica Rīgas „Dinamo” treneris. „Pēc iepriekšējās spēles ar „Salavat Julajev” izanalizējām savas kļūdas un izpētījām KLH līderu, Magņitogorskas „Metallurg” spēli. Priecājos, ka mums izdevās uzvarēt „Metallurg” viņu laukumā.”

To, ka pretinieks spēlējis ļoti disciplinēti, atzina arī Magņitpgorskas kluba treneris Kari Heikila: „Piekrītu kolēģim – „Dinamo” šodien izpildīja spēles uzdevumu. Kas attiecas uz manu komandu, varu teikt sekojošo: šī nebija mūsu diena. Rezultāts uz tablo nav noguruma jautājums. Zaudējuma iemesls ir hokejistu nepietiekamā koncentrēšanās.”

Daži „Metallurg” spēlētāji pēc zaudētā mača, kurā netrūka spēka spēles un kautiņu, pārmeta atsevišķiem Rīgas „Dinamo” hokejistiem nekorektu uzvedību. „Šodien tiešām bija daudz spēka spēles, bet tas puišelis nepareizi uzvedās – spēlē hokeju un nav problēmu, nevajag sist slepus un visu laiku tā darīt,” epizodi, kurā viņš konfliktēja ar „Dinamo” aizsargu Andri Džeriņu, komentēja Sergejs Fjodorovs. „Nekas cits neatlika kā paskaidrot, ka es viņam galvu par to noraušu, tas arī viss. Bet citādi viss bija kā jau spēlē, arī tiesneši normāli novadīja šo maču.”

Neskatoties uz grūstīšanos un dūru vicināšanu pie abu vienību vārtiem, spēle Magņitogorskā bija diezgan korekta – Rīgas „Dinamo” nopelnīja 14 soda minūtes, no kurām divas tika piespriestas par skaitliskā sastāva neievērošanu, „Metallurg” – 10.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!