Foto: F64

Latvijas komanda "Juniors" Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) B divīzijas ceturtdaļfināla sērijas trešajā spēlē trešdien savā laukumā ar rezultātu 6:8 (2:2, 3:2, 1:4) zaudēja Krievijas klubam Ņeftekamskas "Batir".

Līdz ar to sērijā līdz trim uzvarām "Juniors" piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 0-3.

Vēl trešās trešdaļas sākumā Latvijas klubs atradās vadībā ar 6:4, taču turpinājumā zaudēja četrus vārtus pēc kārtas un cieta neveiksmi.

Divas ar pusi minūtes pirms spēles pamatlaika beigām "Juniors" komanda savu vārtsargu nomainīja pret sesto laukuma spēlētāju, taču arī tas nepalīdzēja atspēlēties.

Trīs vārtus "Juniors" komandas labā guva Rustams Begovs, bet pa reizei precīzi meta Juris Ziemiņš, Deivids Sarkanis un Edgars Kulda, kurš izpildīja arī trīs rezultatīvas piespēles.

Tikmēr "Batir" labā pa diviem vārtiem guva Andrejs Kontijevs un Vasīlijs Žilovs.

Kā ziņots, sērijas pirmajā mačā aizvadītās nedēļas sestdienā "Juniors" komanda izbraukuma piedzīvoja zaudējumu pagarinājumā ar rezultātu 2:3, bet otrajā spēlē dienu vēlāk kapitulēja ar 2:9. Pēc tam "Juniors" hokejistus gaidīja nogurdinošs ceļš mājās un Rīgā viņi atgriezās tikai pirmdienas vakarā.

Zīmīgi, ka "Juniors" hokejistiem jau ceturtdien ieplānota pirmā Latvijas atklātā hokeja čempionāta ceturtdaļfināla spēle, kurā jātiekas ar JLSS/"Zemgale" vienību.

Kā ziņots, MHL B divīzijas astotdaļfināla sērijā "Juniors" komanda ar 3-1 uzvarēja Lietuvas klubu Viļņas "Baltika", bet "Batir" hokejisti ar 3-0 pieveica citu Krievijas vienību "Kļin".

"Juniors" Rietumu konferences Rietumu divīzijas noslēguma kopvērtējumā ar 44 punktiem ieņēma piekto vietu, par diviem punktiem apsteidzot "Kļin" vienību.

Visas līgas kopvērtējumā "Juniors" komanda tika klasificēta 12.vietā, bet "Baltika" ierindojās piektajā pozīcijā. Savukārt "Batir" hokejisti visas līgas kopvērtējumā ieņēma ceturto pozīciju.

Tikmēr otra Latvijas komanda "Prizma/Rīga" Rietumu konferences Rietumu divīzijas noslēguma kopvērtējumā ar 34 punktiem palika pēdējā, septītajā, vietā un neiekļuva izslēgšanas spēlēs.

Pavisam čempionātā spēlē 19 komandas, kas bija sadalītas trijās divīzijās, - Rietumu un Centra divīzijā spēlē pa septiņām komandām, bet Austrumu divīzijā spēkiem mērojās piecas vienības.

Rietumu divīzijas komandas aizvadīja 36 regulārā čempionāta spēles, katrai ar katru tiekoties sešas reizes. Pārsvarā komandas aizvadīja sērijas citas vienības laukumā, tiekoties pa trim reizēm pēc kārtas.

Izslēgšanas turnīrā no Rietumu divīzijas iekļuva sešas spēcīgākās komandas.

Paredzams, ka pēc sezonas četras vājākās MHL A divīzijas komandas un divas spēcīgākās B divīzijas komandas sacentīsies pārejas turnīrā. Četras no šīm komandām iegūs vai saglabās vietu spēcīgāko vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!