Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Kādreizējais Latvijas lidsabiedrības "airBaltic" komercdirektors Tero Taskila vēlas attīstīt hokeju Igaunijā, izveidojot tur spēcīgu klubu.

Šos plānus pašreizējais Igaunijas nacionālās lidsabiedrības "Estonian Air" prezidents Taskila lolo kopā ar "Estonian Air" padomes priekšsēdētāju un investīciju baņķieri Joakimu Heleniusu, vēsta "Aripaev".

Pēc abu biznesmeņu plāniem, jaunizveidotajai komandai nākamajā sezonā būtu jāspēlē Somijas otrajā spēcīgākajā hokeja līgā - "Mestis", savukārt 2015./2016.gada sezonā tā varētu iesaistīties Kontinentālajā hokeja līgā (KHL).

"Igaunijā nevienā sporta veidā nav komandas, kas būtu pazīstama ārzemniekiem. Mēs vēlamies pacelt Igaunijas hokeju līdz tādam līmenim, kāds ir mūsu kaimiņiem, un padarīt to par populārāko sporta veidu valstī," skaidroja Heleniuss.

Biznesmeņi plāno, ka komandā spēlēs visi spēcīgākie Igaunijas hokejisti. Komandas minimālais budžets varētu būt 650 000 eiro (456 820 latu) apmērā.

Iepriekš šomēnes izskanēja, ka "Estonian Air" kļuvusi par šī gada pasaules hokeja čempionāta, kas risināsies Helsinkos un Stokholmā, partneraviokompāniju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!