Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Savulaik Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā ar augsto piekto numuru izraudzītais amerikāņu aizsargs Raiens Vitnijs Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba "Soči" rindās varētu debitēt nākamajā nedēļā gaidāmajā mačā ar Latvijas vienību Rīgas "Dinamo", izteicies vienības sporta direktors Nikolajs Vakurovs.

"Rīt mačā ar Ņižņijnovgorodas "Torpedo" Vitnijs nespēlēs. Viņš tikai piektdien atlidoja uz Sočiem un šodien aizvadīja pirmo treniņu. Viņam vēl nepieciešams aklimatizēties," izteicies Vakurovs. "Pirmdien mēs viņu pieteiksim, bet trešdien pret Rīgas "Dinamo" jau vajadzētu spēlēt.

Kaut "Soči" klubs jau pirms gandrīz desmit dienām vēstīja, ka līgums ar pieredzējušo hokejistu noslēgts līdz šis sezonas beigām piektdien amerikāņu mediji ziņoja, ka par spēlētāju interesējas NHL vienība Filadelfijas "Flyers", kuras vadība gan to neapstiprina.

Šīs sezonas ievadā Vitnijam nebija izdevies noslēgt līgumu ar kādu komandu, bet aizvadītajā sezonā viņš aizvadīja septiņas spēles Floridas "Panthers" rindās, ar rezultativitāti gan neizceļoties, taču tiekot pie negatīva lietderības koeficienta -7.

Lielāko iepriekšējās sezonas daļu viņš aizvadīja Amerikas Hokeja līgas (AHL) klubā Sanantonio "Rampage", 45 maču laikā gūstot septiņus vārtus un veicot 16 rezultatīvas piespēles, bet iekrājot negatīvu lietderības koeficientu -17.

Pārstāvot Pitsburgas "Penguins", Anaheimas "Ducks", Edmontonas "Oilers" un "Panthers" komandas, pašlaik 31 gadu vecais aizsargs pasaules spēcīgākajā hokeja līgā kopumā aizvadījis 519 spēles, kuru laikā guvis 53 vārtus un veicis 220 rezultatīvas piespēles, nopelnot negatīvu lietderības koeficientu -27.

Vitniju 2002.gada draftā ar piekto numuru izraudzījās "Penguins" vienība.

Pirms četriem gadiem hokejists ASV izlases sastāvā izcīnīja sudraba medaļu Vankūveras olimpiskajās spēlēs, Olimpiādes turnīrā aizvadot sešus mačus un ar rezultativitāti neizceļoties. Tas Vitnija karjerā ir bijis vienīgais turnīrs, kurā viņš pārstāvējis ASV pieaugušo izlasi.

Rietumu konferences kopvērtējumā "Soči" ar 16 punktiem 17 cīņās ieņem pēdējo, 14.pozīciju, bet Rīgas "Dinamo", kas pirmoreiz šosezon tikusi pie diviem panākumiem pēc kārtas, ar 23 punktiem 21 cīņā ieņem 12.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!