Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Rīgas "Dinamo" atgriezies uzbrucējs Kails Vilsons, kurš pagājušajā sezonā bija vienības rezultatīvākais spēlētājs, informē "Dinamo".

Kanādiešu uzbrucējs šo sezonu sāka Čeļabinskas "Traktor" sastāvā, taču Krievijas komandā nespēja iejusties, 22 spēlēs gūstot tikai vienus vārtus un izdarot piecas rezultatīvas piespēles. Pagājušajā nedēļā "Traktor" atlaida Vilsonu, ar kuru vasara noslēdza līgumu uz divām sezonām, bet tagad uzbrucējs pieņēmis piedāvājumu atgriezties Rīgā. "Dinamo" sastāvā Vilsons spēlēs ar 16. numuru.

2004. gada NHL jauno spēlētāju draftā Vilsonu ar kopējo 272. numuru 9. kārtā draftēja Minesotas "Wild" Savas karjeras laikā viņš NHL ir aizvadījis 39 spēles (4 vārti un 9 piespēles), AHL 497 spēles (166 vārti un 197 piespēles), kļūstot arī par divkārtēju AHL čempionu, kā arī ir spēlējis NCAA čempionātā. 2013./2014. gada sezonā viņš pirmo sezonu aizvadīja ārpus Ziemeļamerikas, spēlējot Rīgas "Dinamo", kur 49 regulārā čempionāta spēlēs guva 17 vārtus un atdeva 27 rezultatīvas piespēles, kļūstot par komandas rezultatīvāko spēlētāju. Pēc veiksmīgās sezonas Rīgā kanādietis noslēdza līgumu ar Doņeckas "Donbass", taču pēc šīs komandas darbības pārtraukšanas pārcēlās uz Čeļabinsku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!