Foto: AP/Scanpix/LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Helsinku "Jokerit", ko pārstāv vārtsargs no Latvijas Jānis Kalniņš, panācis vienošanos ar zviedru Andersu Lindbeku, bet cits vārtsargs Anti Niemi no Somijas komandu pametis, vēsta portāls "championat.com".

Niemi aizvadītā sezona "Jokerit" vārtos izvērtās ļoti neveiksmīga, un lielāko daļu viņš pavadīja kā Kalniņa rezervists. Soms nospēlēja 19 spēles, kurās vidēji ielaida 3,21 vārtus un atvairīja 88,3 % metienu.

Savukārt Lindbeks aizvadītajā sezonā debitēja KHL, un Ņižņijnovgorodas "Torpedo" sastāvā 36 spēlēs vidēji ielaida 2,39 vārtus un atvairīja 92,3 % metienu. Pāris gadus iepriekš Lindbeks spēlēja Ziemeļamerikā, kur spēlēja Nacionālajā hokeja līgā (NHL) un Amerikas hokeja līgā (AHL). NHL viņš uzspēlēja Nešvilas "Predators", Tampabejas "Lightning", Dalasas "Stars", Bufalo "Sabres" un Arizonas "Coyotes". Pasaules spēcīgākajā līgā zviedrs laukumā tika 130 mačos, kuros vidēji ielaida 2,87 vārtus un atvairīja 90,4 % metienu.

Kalniņam līgums ar "Jokerit" ir uz nākamo sezonu. Šajā sezonā latvietis demonstrēja lielisku sniegumu un kļuva par uzvarām bagātāko vārtsargu KHL. Viņš atvairīja 92 % pretinieku metienu un vidēji spēlē ielaida 2,14 vārtus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!