Foto: TASS/Scanpix/LETA

Latviešu vārtsargs Jānis Kalniņš ceturtdien demonstrēja teicamu sniegumu un palīdzēja viņa pārstāvētajai Helsinku "Jokerit" komandai Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar 4:1 (2:1, 1:0, 1:0) pārspēt turnīra līderi Maskavas CSKA.

Maskavas klubam pēc iespaidīgās 18 uzvaru sērijas šis bija otrais zaudējums pēc kārtas.

Kalniņš šajā mačā atvairīja 34 no 35 metieniem, kamēr "Jokerit" pa CSKA vārtiem izpildīja vien 17 raidījumus.

"Jokerit" vienību jau šī mača trešajā minūtē vadībā izvirzīja Džefs Plets, bet 13.minūtē neizšķirtu panāca Mihails Grigorenko. Tiesa, līdz pirmajam pārtraukumam Helsinku komanda vadību atjaunoja, kad 18.minūtē precīzs bija Kristians Vesalainens.

Otrā un trešā perioda turpinājumā "Jokerit" guva vēl pa vārtiem un beigās nodrošināja svarīgu uzvaru, pārtraucot trīs zaudējumu sēriju.

Citā ceturtdienas mačā rezultatīvu uzvaru izcīnīja Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītā Omskas "Avangard", kas savā laukumā Balašihā ar 7:3 (2:0, 0:2, 5:1) apspēlēja aizsarga Artūra Kuldas pārstāvēto Čerepovecas "Severstaļ", izcīnot trešo uzvaru pēc kārtas.

Kulda šajā mačā izcēlās ar rezultatīvu piespēli, asistēdams komandas otro vārtu guvumā, otrā perioda izskaņā rezultātam tobrīd kļūstot 2:2. Tiesa, noslēdzošajā trešdaļā "Avangard" pamanījās gūt piecus vārtus.

Omskas klubā ar trim vārtiem jeb "hat-trick" atzīmējās Iļja Mihejevs.

Tikmēr Kulda laukumā pavadītajās 20 minūtēs un 24 sekundēs izpildīja divus spēka paņēmienus. Latvijas aizsargs šosezon 41 spēlē guvis divus vārtus un veicis divas rezultatīvas piespēles.

Iepriekš Kulda bez rezultativitātes punktiem bija palicis 33 mačos pēc kārtas.

"Severstaļ" vienībai šobrīd ir četru zaudējumu sērija.

Vēl vienā ceturtdienas mačā uzvaru guva Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Maskavas "Spartak", kas savu skatītāju priekšā ar rezultātu 2:1 (0:0, 0:1, 1:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Ufas "Salavat Julajev".


Uzvaru "bullīšos" mājiniekiem nodrošināja Artjoms Fjodorovs.

Karsums šajā spēlē laukumā pavadīja 13 minūtes un 44 sekundes, kuru laikā veica četrus metienus pa vārtiem, uzvarēja abos iemetienos un pielietoja vienu spēka paņēmienu. Savukārt Daugaviņš 21 minūtē un 38 sekundēs veica vienu metienu un bloķēja vienu pretinieku raidījumu.

Tikmēr jau piekto uzvaru pēc kārtas izcīnījusi viena no sīvākajām Rīgas "Dinamo" konkurentēm par iekļūšanu Gagarina kausā Maskavas apgabala "Vitjaz", kas savā laukumā ar 3:2 (1:0, 1:0, 1:2) pārspēja "Soči" hokejistus.

Atgādinām, ka vēl ceturtdien, pateicoties rezultatīvā zviedru uzbrucēja Līnusa Vidula trim vārtiem jeb "hat-trick", Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" izbraukumā ar 3:2 (1:2, 1:0, 0:0, 1:0) pagarinājumā negaidīti uzvarēja spēcīgo Sanktpēterburgas SKA.

Pirms tam ceturtdien uzbrucēja Mika Indraša pārstāvētā Maskavas "Dinamo" viesos ar 3:2 (0:2, 3:0, 0:0) pārspēja Pekinas "Kuņluņ Red Star" komandu, kuras rindās savainojumu ārstē pieredzējušais aizsargs Krišjānis Rēdlihs.

Maskavas klubam šis bija trešais panākums pēc kārtas.

Vēl pirmajā trešdaļā Maskavas "Dinamo" nonāca iedzinējos ar 0:2, tomēr otrajā periodā guva uzreiz trīs vārtus, kad izcēlās Vladimirs Brjukvins, Daniils Tarasovs un Dmitrijs Moisejevs.

Indrašis, kurš atgriezies laukumā pēc savainojuma izārstēšanas, ceturtdien laukumā pavadīja 13 minūtes un 50 sekundes, kuru laikā metienus pa vārtiem neveica, bet pielietoja divus spēka paņēmienus, bloķēja vienu pretinieku raidījumu, uzvarēja divos no septiņiem iemetieniem un nopelnīja divas soda minūtes.

Rietumu konferences un visas līgas vadībā ar 66 punktiem 39 spēlēs ir Maskavas CSKA, no kuras par četriem punktiem atpaliek Sanktpēterburgas SKA, kamēr trešā ar 55 punktiem ir Helsinku "Jokerit". Savukārt piektā ar 46 punktiem 40 cīņās ir Maskavas "Spartak".

Tālāk sestā ar 43 punktiem 41 cīņā ir Maskavas "Dinamo", bet devītā ar 36 punktiem 39 mačos ir Rīgas "Dinamo", no pirmā astoņnieka joprojām atpaliekot piecus punktus. Tikmēr 11.vietā 24 punktiem 41 mačā ir Čerepovecas "Severstaļ".

Savukārt Austrumu konferencē Jekaterinburgas "Avtomobilist" ir 65 punkti 40 mačos, bet otrā ar 57 punktiem 41 spēlē ir Omskas "Avangard". Tikmēr devītajā vietā ar 37 punktiem 39 cīņās ir Pekinas "Kuņluņ Red Star".

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!