Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Latviešu vārtsargam Jānim Kalniņam no Helsinku "Jokerit" komandas svētdien pietrūka tikai četras sekundes līdz ceturtajam "sausajam" mačam šīs sezonas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) cīņās.

"Jokerit" ar Kalniņu vārtos svētdien viesos ar rezultātu 3:1 (1:0, 1:0, 1:1) pārspēja vienu no līgas vājākajām komandām Bratislavas "Slovan", tiekot pie ceturtās uzvaras pēdējo piecu maču laikā.

Helsinku komanda šo maču aizvadīja atzīstami, katrā no periodiem gūstot pa vieniem vārtiem un tuvojoties uzvarai ar 3:0. Tiesa, pamatlaika noslēgumā "Slovan" nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, kas Kailam Čipčuram vien četras sekundes pirms finālsignāla ļāva gūt goda vārtus.

Kalniņš šajā spēlē atvairīja 33 no 34 metieniem.

Līdz šim šosezon Kalniņš aizvadījis trīs "sausās" spēles.

Tikmēr no zaudējuma svētdien izglābās Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītā Omskas "Avangard", kas savā laukumā Balašihā ar rezultātu 4:3 (0:2, 0:1, 3:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Astanas "Baris".

Pēc spēlētām divām trešdaļām "Avangard" atradās iedzinējos ar 0:3, tomēr pēdējās desmit pamatlaika minūtēs atspēlēja trīs vārtus, bet "bullīšos' uzvaru mājiniekiem nodrošināja Iļja Mihejevs.

Citviet KHL kopvērtējuma vadību atguva Maskavas CSKA, kas svētdien savā laukumā ar 2:1 (0:0, 1:1, 1:0) pieveica Ņižņijnovgorodas "Torpedo", gūstot ceturto uzvaru pēc kārtas.

Jau ziņots, ka pirms tam svētdien latviešu uzbrucēju Kaspara Daugaviņa un Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Spartak" izbraukumā ar rezultātu 2:1 (0:1, 1:0, 0:0, 0:0, 1:0) pārspēja "Soči" komandu.

piecu zaudējumu sēriju svētdien pārtrauca pašlaik savainotā latviešu aizsarga Krišjāņa Rēdliha pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star", kas viesos ar 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) pārspēja Čeļabinskas "Traktor" komandu.

Trīs zaudējumu sērija svētdien pārtrūka arī spēcīgajai Kazaņas "Ak Bars", kas savā laukumā ar 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) apspēlēja Ņižņekamskas "Ņeftehimik". Vienīgos vārtus šī mača 46.minūtē iemeta Aleksejs Potapovs.

Visbeidzot Rīgas "Dinamo" svētdien savā laukumā ar rezultātu 5:4 (2:2, 2:0, 1:2) uzvarēja latviešu uzbrucēja Mika Indraša pārstāvēto Maskavas "Dinamo", kam tādējādi pārtrūka sešu uzvaru sērija.

Rietumu konferences un visas līgas vadībā ar 74 punktiem 43 spēlēs ir Maskavas CSKA, no kuras par sešiem punktiem atpaliek Sanktpēterburgas SKA, kamēr trešā ar 62 punktiem ir Helsinku "Jokerit". Savukārt piektā ar 50 punktiem 44 spēlēs ir Maskavas "Spartak", kas par punktu apsteidz Maskavas "Dinamo".

Devītā ar 42 punktiem 43 mačos ir Rīgas "Dinamo", pirmajam astoņniekam zaudējot vienu punktu, kamēr pēdējā 12.vietā ar 26 punktiem 44 mačos ir aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Čerepovecas "Severstaļ".

Savukārt Austrumu konferences līderei Jekaterinburgas "Avtomobilist" ir 73 punkti 44 mačos, bet otrā ar 61 punktu ir Omskas "Avangard". Tikmēr devītajā vietā ar 39 punktiem 43 cīņās ir Pekinas "Kuņluņ Red Star", no pirmā astoņnieka atpaliekot par diviem punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!