Foto: LETA

Latviešu vārtsargs Jānis Kalniņš sestdien Novosibirskā palīdzēja Helsinku "Jokerit" svinēt panākumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē.

"Jokerit" izbraukumā pārspēja Novosibirskas "Sibirj" ar 4:3 (2:3, 1:0, 1:0).

Jānis Kalniņš "jokeru" vārtos atvairīja 20 no 23 metieniem.

Pirmajā periodā "Jokerit" divreiz izvirzījās vadībā, vārtus gūstot jau mača 15.sekundē, taču 18.minūtē mājinieku labā 3:2 panāca soms Mikaels Ruohomā. Ar gūtajiem vārtiem katrā no nākamajiem periodiem Helsinku klubs tomēr svinēja uzvaru pamatlaikā, 56.minūtē izceļoties Viktoram Lēvam, kurš mačā sakrāja divus rezultativitātes punktus (1+1). Mājiniekiem nelīdzēja arī Oļega Lī sakrātie trīs rezultativitātes punkti (2+1).

Citā spēlē Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītais Omskas "Avangard" savā laukumā Balašihā pēcspēles metienu sērijā ar 3:4 (2:0, 0:2, 1:1, 0:0, 1:2) piekāpās Ufas "Salavat Julajev".

Septītajā minūtē pēc Aleksandra Hohlačova vārtiem vairākumā mājinieki izvirzījās vadībā ar 2:0, taču 41.minūtē vadībā izvirzījās jau viesi, kad mazākumā vārtus iemeta Pjotrs Hohrjakovs - 3:2.

Nepilnas trīs minūtes līdz pamatlaika beigām rezultātu vairākumā izlīdzināja Rīds Bušē.

Uzvarētājs izšķīrās pēcspēles metienos, kuru trešajā un ceturtajā sērijā viesi divreiz bija precīzi, mājiniekiem atbildot tikai ar vieniem vārtiem.

Mājinieku rindās divas piespēles Denisam Zernovam, viesiem divi rezultativitātes punkti (1+1) Markusam Granlundam, kuram arī precīzs pēcspēles metiens.

Jau ziņots, ka pēc 13 pozitīviem Covid-19 testiem ar Rīgas "Dinamo" saistītiem cilvēkiem, atgriežoties no četru spēļu izbraukuma tūres, sestdienas mājas mačs ar Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Maskavas apgabala "Vitjaz" sestdien nenotiek.

Rietumu grupā "Jokerit" ar 19 punktiem 13 spēlēs pakāpās uz piekto vietu. Roberta Bukarta pārstāvētā "Severstaļ" ar 15 punktiem 14 mačos ir septītā, "Vitjaz" ar 15 punktiem 15 mačos - astotā. Seko "Spartak" ar 13 punktiem 15 dueļos, bet pēdējā Rietumos ar septiņiem punktiem 13 cīņās ir Rīgas "Dinamo".

Austrumos ar 26 punktiem 18 mačos otrā ir "Avangard", bet pēdējo 12.vietu ar pieciem punktiem 15 spēlēs ieņem Gunāra Skvorcova pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star".

Šosezon KHL čempionātā piedalās 23 komandas - 11 Rietumu un 12 Austrumu konferencēs. Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 60 spēlēm, pēc kurām pa astoņiem labākajiem klubiem iekļūs Gagarina kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!