Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Latviešu vārtsargs Jānis Kalniņš pirmdien svinēja "sauso" uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē, ceturto reizi sezonā paliekot nepārspēts, kamēr aizsargs Artūrs Kulda atzīmējās ar rezultatīvu piespēli.

Kalniņa pārstāvētā Helsinku "Jokerit" vienība viesos ar rezultātu 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) pārspēja Čeļabinskas "Traktor" hokejistus.

Uzvaras vārtus Somijas vienībai guva Jese Joensū, kurš trīsarpus minūtes pirms pamatlaika beigām bija precīzs no tuvas distances pretī vārtiem.

Kalniņš iepriekšējā mačā 45 minūtēs ielaida sešus vārtus, taču tas nemazināja treneru uzticības kredītu un latvietis arī pirmdien stājās vārtos, atvairot visas 17 pretinieku mestās ripas.

Tikmēr Kuldas pārstāvētā Čerepovecas "Severstaļ" 5:0 (0:0, 1:0, 4:0) pārspēja Habarovskas "Amur" hokejistus.

Kulda asistēja komandas pirmajos vārtos. Viņš šajā mačā nospēlēja 14 minūtes un 20 sekundes, kuru laikā pielietoja četrus spēka paņēmienus un vienu reizi meta pa vārtiem.

Latvijas aizsargs šajā sezonā 56 spēlēs guvis divus vārtus un veicis piecas rezultatīvas piespēles.

Citā mačā zaudējumu cieta aizsarga Krišjāņa Rēdliha pārstāvētā Ķīnas komanda Pekinas "Kuņluņ Red Star", kas viesos ar 2:3 (0:1, 1:0, 1:2) atzina Novosibirskas "Sibirj" pārākumu.

Rēdlihs šajā spēlē uz ledus pavadīja 16 minūtes un piecas sekundes, kuru laikā bloķēja divus metienus, pielietoja vienu spēka paņēmienu un tika pie negatīva lietderības koeficienta -2.

Viņš šosezon deviņās spēlēs atzīmējies ar vienu rezultatīvu piespēli.

Rietumu konferences un visas līgas vadībā ar 92 punktiem 55 mačos ir Maskavas CSKA, kas par vienu punktu apsteidz Sanktpēterburgas SKA. Trešā ar 80 punktiem 57 spēlēs ir Jaroslavļas "Lokomotiv", kamēr uzreiz aiz tās par četriem punktiem atpaliek 56 mačus aizvadījusī Helsinku "Jokerit". Piektā ar 65 punktiem 56 cīņās ir uzbrucēja Mika Indraša pārstāvētā Maskavas "Dinamo", bet sestā ar 62 punktiem 56 spēlēs ir Maskavas "Spartak", kur spēlē uzbrucēji Kaspars Daugaviņš un Mārtiņš Karsums.

Devītā ar 54 punktiem 56 mačos ir Rīgas "Dinamo", kas pirmajam astoņniekam zaudē divus punktus, kamēr aiz Latvijas vienības desmitajā vietā ar 44 punktiem 57 cīņās ir Čerepovecas "Severstaļ".

Austrumu konferences līderei Jekaterinburgas "Avtomobilist" ir 87 punkti 56 mačos, bet tai ar 77 punktiem seko Astanas "Baris", kamēr 75 punkti ir Kazaņas "Ak Bars" un Boba Hārtlija trenētajai Omskas "Avangard". Tikmēr 11.vietā ar 47 punktiem 56 cīņās ir Pekinas "Kuņluņ Red Star".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!