Foto: TASS/Scanpix/LETA

Latviešu vārtsargs Jānis Kalniņš ceturtdien palīdzēja Helsinku "Jokerit" komandai izcīnīt trešo uzvaru pēc kārtas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) cīņās.

"Jokerit" izbraukumā ar rezultātu 4:3 (1:0, 0:1, 2:2, 1:0) pagarinājumā uzvarēja Novosibirskas "Sibirj" komandu.

Kalniņš šajā mačā tika galā ar 23 no 26 metieniem.

Jau trešajā minūtē rezultātu atklāja "Jokerit" hokejists Alekss Grants, bet 39.minūtē neizšķirtu panāca Maksims Kazakovs. Savukārt noslēdzošās 20 minūtes vienības aizvadīja ļoti rezultatīvi, katrai gūstot pa diviem vārtiem, bet pagarinājuma 16.sekundē uzvaru Helsinku vienībai nodrošināja Sami Lepiste.

Tikmēr citā ceturtdienas mačā ārpus pieteikuma palika traumu sadziedējušais latviešu aizsargs Krišjānis Rēdlihs, kura pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star" komanda viesos ar 2:3 (2:2, 0:0, 0:0, 0:1) pagarinājumā piekāpās Habarovskas "Amur".

Citviet pie sestās uzvaras pēc kārtas tika KHL līdere Sanktpēterburgas SKA, kas izbraukumā ar 3:2 (2:1, 1:1, 0:0) uzvarēja Astanas "Baris".

Divus vārtus Sanktpēterburgas kluba labā guva Nails Jakupovs.

Rietumu konferences un visas līgas vadībā ar 91 punktu 54 mačos ir Sanktpēterburgas SKA, kas par trim punktiem apsteidz Maskavas CSKA. Trešā ar 77 punktiem 55 spēlēs ir Jaroslavļas "Lokomotiv", kamēr uzreiz aiz tās par trim punktiem atpaliek 54 mačus aizvadījusī Helsinku "Jokerit".

Piektā ar 63 punktiem 54 cīņās ir uzbrucēja Mika Indraša pārstāvētā Maskavas "Dinamo", bet sestā ar 61 punktu 54 spēlēs ir Maskavas "Spartak", ko pārstāv uzbrucēji Kaspars Daugaviņš un Mārtiņš Karsums.

Devītā ar 52 punktiem 54 mačos ir Rīgas "Dinamo", kas pirmajam astoņniekam zaudē trīs punktus, kamēr aiz Latvijas vienības desmitajā vietā ar 42 punktiem 55 cīņās ir aizsarga Artūr Kuldas pārstāvētā Čerepovecas "Severstaļ".

Austrumu konferences līderei Jekaterinburgas "Avtomobilist" ir 85 punkti 55 mačos, bet tai ar 75 punktiem seko Astanas "Baris" un Boba Hārtlija trenētā Omskas "Avangard", kas aizvadījušas attiecīgi 54 un 57 spēles. Tikmēr desmitajā vietā ar 47 punktiem 55 cīņās ir Pekinas "Kuņluņ Red Star".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!