Foto: F64

Latviešu vārtsargs Jānis Kalniņš otrdien palīdzēja Helsinku "Jokerit" komandai svinēt kārtējo uzvaru šīs sezonas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlēs.

Helsinku komanda viesos ar 3:2 (1:0, 0:1, 2:1) pārspēja Maskavas apgabala "Vitjaz".

"Jokerit" komandā divus vārtus, tajā skaitā uzvaru nesošo, guva Miko Lehtonens.

Kalniņš šajā duelī atvairīja 31 no 33 pretinieku mestajām ripām. Latviešu vārtsargam šī bija jau 26.uzvara šosezon, kas KHL ir labākais rādītājs starp šīs pozīcijas spēlētājiem.

Tāpat uzvaru svinēja aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Čerepovecas "Severstaļ", kas savā laukumā ar 3:1 (0:0, 1:0, 2:1) apspēlēja Jekaterinburgas "Avtomobilist".

Kulda uz ledus pavadīja 17 minūtes un 21 sekundi, kuru laikā pielietoja divus spēka paņēmienus, tika pie divām soda minūtēm un pozitīva lietderības koeficienta +2.

Vēl no latviešu pārstāvētajām komandām Pekinas "Kuņluņ Red Star", kuras paspārnē ir Gunārs Skvorcovs, savā laukumā ar 4:5 (1:1, 0:1, 3:2, 0:0, 1:2) pēcspēles metienu sērijā atzina Novosibirskas "Sibirj" pārākumu. Skvorcovs KHL nav spēlējis pusotru nedēļu.

"Jokerit" ar 65 punktiem 47 spēlēs ieņem ceturto vietu Rietumu konferencē, bet "Severstaļ" ar 45 punktiem 49 dueļos ir desmitā, kamēr "Kuņluņ Red Star" ar 51 punktu 50 cīņās ir astotā Austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!