Foto: F64

Latviešu hokejists Mārtiņš Karsums Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē piecas reizes meta pa pretinieku vārtiem, taču viņa pārstāvētā Maskavas "Dinamo" cieta "sauso" zaudējumu pērnās sezonas čempionei Magņitogorskas "Metallurg".

Maskavieši viesos kapitulēja ar rezultātu 0:5 (0:2, 0:2, 0:1), ciešot ceturto zaudējumu pēdējās sešās spēlēs.

"Sauso" uzvaru Magņitogorskas vienības vārtos izcīnīja Iļja Samsonovs, kurš atvairīja visas 35 Maskavas komandas hokejistu mestās ripas.

Mača rezultātu pirmā perioda vidū atklāja "Metallurg" hokejists Viktors Antipins, kurš pēc pretuzbrukuma raidīja ripu caur "Dinamo" vārtsarga Aleksandra Zaļivina kājsargiem. Trīsarpus minūtes vēlāk Daniss Zaripovs ar spēcīgu metienu no iemetienu apļa realizēja vairākumu, panākot jau 2:0 mājinieku labā.

Otrās trešdaļas piektajā minūtē pēc "Dinamo" hokejistu kļūdas savā aizsardzības zonā Tomāšs Filipi guva trešos vārtus "Metallurg" labā, bet četras minūtes pirms perioda beigām Sergejs Mozjakins ar spēcīgu metienu realizēja vairākumu. Trešā perioda sestajā minūtē Jans Kovāržs vairākumā no vārtu priekšas guva piektos vārtus "Metallurg" labā, bet atlikušajā laikā mača rezultāts netika mainīts, un "Dinamo" cieta zaudējumu ar rezultātu 0:5.

Karsums šajā spēlē laukumā bija 14 minūtes un 36 sekundes, kuru laikā piecas reizes meta pa pretinieku vārtiem, izpildīja četrus spēka paņēmienus un uzvarēja piecos no sešiem iemetieniem.

Šosezon Karsums 28 mačos guvis piecus vārtus un atdevis astoņas rezultatīvas piespēles.

Rietumu konferences un visas līgas līdere ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA, kas 32 spēlēs guvusi 79 punktus, kamēr Maskavas "Dinamo" ar 49 punktiem atrodama astotajā vietā, bet Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" ar 29 punktiem ieņem pēdējo, 14., vietu konferencē.

Tikmēr Austrumu konferencē līdere ar 71 punktu 33 spēlēs ir Magņitogorskas "Metallurg".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!