Foto: Kadrs no video
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē piektdien latviešu uzbrucēju Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Maskavas "Dinamo" komanda, ko trenē Harijs Vītoliņš un Viktors Ignatjevs, izbraukumā ar 1:2 (0:0, 0:1, 1:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā zaudēja Pētera Skudras vadītajam Ņižņijnovgorodas klubam "Torpedo".

Otrās trešdaļas izskaņā "Torpedo" komandu vadībā izvirzīja Sakari Salminens, bet divas ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām 1:1 panāca Filips Novāks. Pēcspēles metienu sērijā mājinieki bija pārāki ar 2:0, uzvaras vārtus gūstot Vojtekam Voļskim.

Karsums maču aizvadīja savas komandas otrajā maiņā, nospēlējot 18 minūtes un 56 sekundes. Viņš veica divus metienus pa vārtiem, uzvarēja visos četros iemetienos, izpildīja trīs spēka paņēmienus un bloķēja vienu raidījumu.

Daugaviņš savainojuma dēļ izlaida otro savas komandas spēli pēc kārtas.

Pēc četru uzvaru sērijas Maskavas klubs piedzīvojis otro zaudējumu pēc kārtas, bet "Torpedo" kontā tagad ir trīs panākumi pēc kārtas.

Citviet dramatiskā veidā trešo zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja Kazahstānas klubs Astanas "Baris" bez latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa ierindā, ar 6:7 (4:1, 2:5, 0:0, 0:0, 0:1) izbraukumā pēcspēles metienu sērijā piekāpjoties Magņitogorskas "Metallurg".

Mača gaitā viesi bija izvirzījušies vadībā ar 4:0 un 5:1, bet pēc otrās trešdaļas rezultāts jau bija neizšķirts 6:6. Pa diviem vārtiem "Metallurg" labā guva Sergejs Mozjakins un Tims Steipltons, kura kontā arī uzvaru nesošais pēcspēles metiens, bet "Baris" rindās divreiz izcēlās Brendons Bočenskis.

Pirms šī mača tika ziņots, ka "Baris" komandā vairāki spēlētāji ir saslimuši. Turklāt Bārtulis iepriekšējā spēlē laukumā devās tikai pirmajās divās trešdaļās.

Rietumu konferences kopvērtējumā Maskavas "Dinamo" ar 79 punktiem 39 spēlēs ieņem ceturto vietu, bet "Torpedo" ar 60 punktiem 40 mačos atrodas septītajā pozīcijā.

Austrumu konferencē "Baris" ar 57 punktiem 41 cīņā ieņem sesto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!