Foto: vk.com/torpedonn

Graujošu zaudējumu jaunās sezonas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā cietusi latviešu uzbrucēja Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo", kas savā laukumā ar 1:6 (0:0, 1:5, 0:1) piekāpās citai šīs pilsētas vienībai CSKA.

CSKA rindās teicamu sniegumu šajā mačā demonstrēja Konstantīns Okulovs, kurš izcēlās ar vieniem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm. Lai arī pirmajā trešdaļā neviena no komandām ar vārtu guvumiem neizcēlās, otrās trešdaļas sākumā CSKA nepilnu divu minūšu laikā guva trīs vārtus un nobruģēja ceļu pretī graujošai uzvarai.

Karsums šajā mačā laukumā pavadīja 16 minūtes un 50 sekundes, kuru laikā metienus pa vārtiem neizdarīja, uzvarēja četros no pieciem iemetieniem, bloķēja vienu pretinieku raidījumu un pielietoja piecus spēka paņēmienus.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Karsums šīs sezonas pirmajā spēlē pret Maskavas apgabala "Vitjaz" veica rezultatīvu piespēli un pamanījās veikt sešus spēka paņēmienus.

Tikmēr pie pirmās uzvaras sezonā tikusi aizsarga Kristapa Sotnieka pārstāvētā Toljati "Lada", kur par galveno treneri strādā Artis Ābols. Šī vienība savu skatītāju priekšā ar 3:1 (0:0, 2:1, 1:0) uzvarēja Jekaterinburgas "Avtomobilist".

Sotnieks nospēlēja 20 minūtes un 18 sekundes, kuru laikā veica vienu metienu pa pretinieku vārtiem un bloķēja divus raidījumus.

Iepriekšējās divas sezonas "Lada" komandu pārstāvēja latviešu vārtsargs Edgars Masaļskis, kurš pavasarī noslēdza karjeru izlasē, bet pagaidām nav papildinājis arī neviena kluba rindas.

Vēl vienā piektdienas mačā jau trešo uzvaru tikpat spēlēs izcīnījusi Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā pagājušās sezonas Gagarina kausa čempione Sanktpēterburgas SKA, kas savā laukumā ar 2:0 (1:0, 0:0, 1:0) pieveica Somijas klubu Helsinku "Jokerit".

Visas līgas un Rietumu konferences līdere ar maksimāli iespējamiem deviņiem punktiem trīs mačos ir tieši SKA, kamēr otrā ar pieciem punktiem konferencē ir CSKA. Pie trim punktiem vienīgajā spēlē tikusi Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kas šobrīd dod sesto vietu, bet astotā ar diviem punktiem ir Maskavas "Dinamo". Tikmēr Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" zaudējusi abās jaunās sezonas spēlēs un pie punktiem pagaidām nav tikusi.

Savukārt Austrumu konferences vadībā ar sešiem punktiem divās spēlēs atrodas Ņižņekamskas "Ņeftehimik" un Novosibirskas "Sibirj", kamēr pa trim punktiem iekrājušas Artūra Kuldas pārstāvētā Ķīnas vienība Pekinas "Kuņluņ Red Star" un "Lada", bet divus zaudējumus piedzīvojusi Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral", kas Austrumu konferencē ir vienīgā bez punktiem esošā komanda.

Šajā sezonā KHL piedalīsies 27 vienības, kas būs par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo vairs sacensībās nestartēs Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!