Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Mārtiņš Karsums otrdien palīdzēja viņa un vēl viena latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā komanda Maskavas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā izbraukumā ar 4:2 (1:0, 2:1, 1:1) apspēlēt iepriekšējās sezonas čempioni Sanktpēterburgas SKA.

Pateicoties Ansela Gaļimova, Maksima Karpova un Meta Robinsona metieniem, Maskavas "Dinamo" izvirzījās vadībā ar 3:0. Kaut pēc Maksima Čudinova un Antona Belova raidījumiem SKA divus vārtus atguva, pēdējā minūtē Jurijs Babenko ieraidīja ripu tukšos vārtos un noformēja "Dinamo" uzvaru.

Karsums šoreiz laukumā pavadīja 16 minūtes un 42 sekundes, izdarot trīs metienus un zaudējot vienīgajā iemetienā. Tāpat latvieša rēķinā arī trīs spēka paņēmieni un viens bloķēts raidījums.

Savukārt Kaspars Daugaviņš otrajam mačam pēc kārtas nebija pieteikts. Iepriekš vienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš atzina, ka nav apmierināts ar sava tautieša sniegumu.

Kā zināms, par Vītoliņa palīgu Maskavas klubā strādā Viktors Ignatjevs.

Citā mačā uzvaru izcīnīja Jaroslavļas "Lokomotiv" komandu, kurā par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs, ar 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) savā laukumā apspēlējot Austrumu konferences vicelīderi Magņitogorskas "Metallurg". Uzvarētāju vārtsargs Andrejs Murigins atvairīja 17 metienus.

Tikmēr par Rietumu konferences līderi atkal kļuvusi Maskavas CSKA vienība, kas ar 4:0 (0:0, 4:0, 0:0) savā laukumā pieveica Magņitogorskas "Metallurg". Šajā duelī CSKA vārtsargs Iļja Sorokins tika galā ar 20 raidījumiem.

Savukārt trešo zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja vēl nesenā Austrumu konferences līdere Jekaterinburgas "Avtomobilist", kas ar 1:3 (0:0, 1:2, 0:1) zaudēja Čerepovecas "Severstaļ".

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā līdere ar 23 punktiem desmit cīņās ir Maskavas CSKA, kurai divus punktu zaudē Somijas vienība Helsinku "Jokerit", kas gan aizvadījusi par diviem mačiem mazāk. Savukārt trešā ar 17 punktiem ir Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienība, bet Maskavas "Dinamo" ar 15 punktiem seko ceturtajā pozīcijā.

Tikmēr Latvijas vienība Rīgas "Dinamo" ar 14 punktiem deviņos mačos atrodama septītajā pozīcijā. Nākamajā mačā tā ceturtdien uzņems Podoļskas "Vitjaz" komandu.

Savukārt Austrumu konferencē līdere ar 24 punktiem desmit mačos ir Omskas "Avangard".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!