Foto: Sputnik/Scanpix
Latvijas hokejista Mārtiņa Karsuma pārstāvētajai Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandai Maskavas "Dinamo" nākamajā sezonā būs jauns galvenais treneris, vēsta Krievijas sporta portāls "championat.com".

Pēc portāla rīcībā esošās informācijas Maskavas klubs nedomā pagarināt līgumu ar līdzšinējo galveno treneri Sergeju Oreškinu, kuram 30.aprīlī beidzas vienošanās ar "Dinamo".

Oreškins amatā tika apstiprināts 2015.gada decembrī, stājoties atlaistā Harija Vītoliņa vietā.

Maskavas "Dinamo" Oreškina vadībā divus gadus pēc kārtas aizkļuva līdz KHL Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences pusfinālam, kur abas reizes zaudēja Sanktpēterburgas SKA komandai.

Šosezon izslēgšanas spēlēs "Dinamo" vispirms ar 4-1 uzvarēja Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kuru trenē Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns, bet tad ar 1-4 atzina SKA pārākumu, pie kuras stūres šosezon atrodas Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš, kuri iepriekš bijuši arī Maskavas "Dinamo" galvenie treneri.

Karsums, kuram līgums ar Maskavas "Dinamo" ir spēkā arī uz nākamo sezonu, "play-off" mačus aizvadīja ne pārāk veiksmīgi, jo desmit spēlēs izcēlās tikai ar vienu rezultatīvu piespēli un negatīvu lietderības rādītāju -3.

Savukārt KHL regulārajā čempionātā viņš 52 mačos guva 16 vārtus, 18 reizes asistēja partneriem, ar 34 punktiem kļūdams par komandas rezultatīvāko spēlētāju. Tāpat viņš nopelnīja pozitīvu lietderības rādītāju +14.

Maskavas "Dinamo" komandā Karsums aizvadīja jau ceturto sezonu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!