Foto: F64

Ar rezultatīvu piespēli Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā svētdien izcēlās latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums, palīdzot viņa un vēl viena uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētajai Maskavas "Dinamo", kuru trenē Latvijas speciālisti Harijs Vītoliņš un Viktors Ignatjevs, ar 2:1 (1:0, 0:0, 1:1) pārspēt līgas līderi Maskavas CSKA.

Līdz ar to ir pārtrūkusi CSKA komandas 13 uzvaru sērija, turklāt piektdien "Dinamo" pārtrauca arī "Soči" vienības desmit panākumu sēriju.

Spēles rezultātu jau trešajā minūtē atklāja "Dinamo" hokejists Maksims Karpovs, bet trešās trešdaļas trešajā minūtē Karsums pēc piespēles no aizvārtes palīdzēja Karpovam panākt jau 2:0. Kaut vienus vārtus CSKA komandai atspēlēja Damirs Žafjarovs, līgas līderiem nācās samierināties ar zaudējumu.

Karsums šajā mačā laukumā pavadīja 13 minūtes un 54 sekundes, kopumā veicot četrus metienus pa pretinieku vārtiem, uzvarot divos no četriem iemetieniem, kuros piedalījās, veicot piecus spēka paņēmienus un bloķējot vienu pretinieku raidījumus.

Tikmēr Daugaviņš nospēlēja 15 minūtes un piecas sekundes, uzvarot visos trijos iemetienos, kā arī veicot četrus spēka paņēmienus.

Daugaviņš šīs sezonas 37 mačos guvis 14 vārtus un veicis 13 rezultatīvas piespēles, kas viņam ļauj būt kluba rezultatīvākajam hokejistam. Tikmēr Karsums 34 spēļu laikā guvis sešus vārtus un izpildījis deviņas rezultatīvas piespēles.

Kā zināms, Daugaviņš pirmdien tika nosaukts par KHL nedēļas labāko uzbrucēju.

Maskavas klubam šī bija ceturtā uzvara pēc kārtas.

Rezultatīvu piespēli svētdien izpildīja arī aizsargs Oskars Bārtulis, tomēr viņa pārstāvētā Kazahstānas vienība Astanas "Baris" cieta desmito zaudējumu 11 maču laikā. Aizvadītajā cīņā "Baris" ar 2:5 (0:2, 1:0, 1:3) izbraukumā piekāpās Baltkrievijas komandai Minskas "Dinamo".

Cīņas 42.minūtē pēc Bārtuļa metiena no zilās līnijas Dmitrijs Upers ieraidīja ripu vārtos, panākt izlīdzinājumu 2:2, tomēr minūti vēlāk ripa tieši no Bārtuļa slidas ļoti neveiksmīgi ielidoja "Baris" vārtos, bet atlikušajā laikā mājinieki guva vēl divus vārtus.

Bārtulis nospēlēja 14 minūtes un 44 sekundes, izceļoties ar vienu spēka paņēmienu un vienu bloķētu metienu.

Minskas klubs izcīnījis jau sesto uzvaru pēc kārtas.

Tikmēr piecu zaudējumu sēriju pārtrauca latviešu speciālista Pētera Skudras vadītā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kas savā laukumā ar 5:1 (4:1, 0:0, 1:0) pārspēja Podoļskas "Vitjaz", divus vārtus gūstot Kirilam Kņazevam.

Uzvaru guva arī Vladivostokas "Admiral" vienība, kurā par aizsargu treneri strādā Latvijas speciālists Andrejs Maticins, ar 4:3 (1:1, 2:1, 0:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspējot Čeļabinskas "Traktor". Savukārt Mitišču "Atlant" komanda, kurā par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs, ar 3:1 (2:0, 1:0, 0:1) uzveica vienu no Austrumu konferences līdervienībām Omskas "Avangard".

Rietumu konferences kopvērtējumā līdere ar 89 punktiem 37 mačos joprojām ir CSKA komanda, Maskavas "Dinamo" komanda ar 78 punktiem 37 spēlēs saglabāja ceturto vietu, par piecu punktu tiesu atpaliekot no Somijas kluba Helsinku "Jokerit" un Sanktpēterburgas SKA.

Savukārt "Torpedo" ar 56 punktiem 38 cīņās atrodas konferences astotajā pozīcijā, par desmit punktiem apsteidzot 13.vietā esošo Latvijas vienību Rīgas "Dinamo". Tikmēr "Atlant" ar 51 punktu atrodas desmitajā pozīcijā.

Austrumu konferences kopvērtējumā līderi ar 81 punktu 38 mačos ir Kazaņas "Ak Bars" hokejisti. "Baris" vienība ar 56 punktiem joprojām atrodama sestajā vietā, bet "Admiral" tikusi pie 44 punktiem un ieņem desmito pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!