Foto: RIA Novosti/Scanpix

Minimālu uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē ceturtdien izcīnīja latviešu uzbrucēju Kaspara Daugaviņa un Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo" komanda, ko vada Harijs Vītoliņš un Viktors Ignatjevs, kas ar 1:0 (1:0, 0:0, 0:0) pārspēja jaunizveidoto "Soči" vienību.

Vienīgos vārtus cīņas 15.minūtē guva Jurijs Babenko, garantējot Maskavas "Dinamo" komandai ceturto uzvaru pēc kārtas.

Savukārt "Dinamo" vārtsargs Aleksandrs Jerjomenko atvairīja 29 pretinieku raidījumus.

Daugaviņš, kurš ar rezultativitāti bija izcēlies iepriekšējos trijos mačos, šoreiz laukumā pavadīja 14 minūtes un 56 sekundes, izpildot vienu metienu un divus spēka paņēmienus.

Savukārt Karsums nospēlēja 13 minūtes un 25 sekundes, izceļoties ar vienu metienu un vienu spēka paņēmienu, kā arī zaudēja vienīgajā iemetienā, kurā piedalījās.

Tāpat "sauso" uzvaru ceturtdien izcīnīja arī Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komanda, kas ar 3:0 (2:0, 0:0, 1:0) savā laukumā pieveica citu līgas jaunpienācēju Toljati "Lada", kas šosezon joprojām nav spējusi uzvarēt pamatlaikā un pašlaik atrodas visas līgas kopvērtējuma pēdējā pozīcijā.

Citā mačā kārtējo uzvaru izcīnīja līgas čempione Magņitogorskas "Metallurg", kas ar 7:2 (0:2, 5:0, 2:0) savā laukumā sagrāva Habarovskas "Amur". Uzvarētājiem ar trim vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās Daniss Zaripovs, kurš ar astoņiem vārtiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm uz pāris stundām kļuva par līgas rezultatīvāko spēlētāju, apsteidzot Sanktpēterburgas SKA zvaigzni Iļju Kovaļčuku.

Tomēr SKA ar 5:4 (2:1, 3:2, 0:1) savā laukumā uzveica Mitišču "Atlant" komandu, kurā vārtsargu trenera pienākumus pilda Sergejs Naumovs, tiekot pie devītā panākuma šosezon aizvadītajās deviņās spēlēs. Kovaļčuks šajā cīņā izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm, atgūstot rezultatīvākā spēlētāja godu - 11 vārti un sešas rezultatīvas piespēles.

Tikmēr septīto uzvaru pēdējos astoņos mačos guva Somijas vienība Helsinku "Jokerit", kas ar 7:3 (1:1, 2:2, 4:0) pieveica Vladivostokas "Admiral" komandu, kurā par aizsargu treneri strādā Latvijas speciālists Andrejs Maticins.

Nākamajā cīņā "Admiral" sestdien Rīgā spēkosies ar vietējo "Dinamo" vienību.

Savukārt jau astoto neveiksmi pēc kārtas piedzīvoja Jekaterinburgas "Avtomobilist", kas ar 2:3 (2:1, 0:1, 0:0, 0:1) savā laukumā pagarinājumā piekāpās Novosibirskas "Sibirj". Uzvaras vārtus guva zviedrs Patriks Herslijs.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā pašlaik līdere ar maksimāli iespējamajiem 24 punktiem astoņās spēlēs ir SKA komanda, bet Maskavas "Dinamo" vienība ar 19 punktiem deviņos mačos atrodas ceturtajā vietā. Tikmēr "Torpedo" ar 13 punktiem deviņos mačos atrodas sestajā pozīcijā.

Tikmēr Austrumu konferences līdere ar 26 punktiem desmit mačos ir Magņitogorskas "Metallurg", bet "Admiral" ar sešiem punktiem atrodas 12.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!