Foto: TASS/Scanpix/LETA

Latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums sestdien guva vārtus un veica rezultatīvu piespēli, kamēr Kaspars Daugaviņš asistēja tautieša vārtu guvumā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā, palīdzēdami Maskavas "Spartak" komandai izcīnīt uzvaru.

"Spartak" savā laukumā ar rezultātu 3:2 (0:0, 1:0, 1:2, 1:0) pagarinājumā pārspēja "Soči" vienību.

Karsums vārtus guva otrā perioda priekšpēdējā minūtē, kad pēc Daugaviņa piespēles bija precīzs no vārtu priekšas un atklāja cīņas rezultātu, bet ar rezultatīvu piespēli viņš atzīmējās trešās trešdaļas 11.minūtē, kad Andrejs Kuteikins panāca 2:1. "Spartak" vadību nenoturēja, līdz ar to bija jāaizvada pagarinājums, kurā mājiniekiem uzvaru atnesa Bens Maksvels.

Karsums šajā mačā uz ledus pavadīja 17 minūtes un 47 sekundes, kuru laikā divas reizes meta pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus un bloķēja vienu metienu.

Savukārt Daugaviņš 23 minūtēs un 20 sekundēs veica vienu metienu, izprovocēja divus pārkāpumus un zaudēja visos trīs iemetienos.

Karsums šosezon 38 spēlēs guvis sešus vārtus un veicis 13 rezultatīvas piespēles, bet Daugaviņš 40 cīņās iemetis deviņus vārtus un atzīmējies ar 17 rezultatīvām piespēlēm.

Tāpat uzvaru sestdien svinēja Mika Indraša pārstāvētā Maskavas "Dinamo", kas viesos ar 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) pārspēja Habarovksas "Amur".

Indrašis šajā duelī 14 minūtēs un 40 sekundēs veica vienu metienu, pielietoja vienu spēka paņēmienu, izprovocēja vienu pārkāpumu un uzvarēja četros no desmit iemetieniem.

Viņš šosezon 36 spēlēs guvis deviņus vārtus un veicis septiņas rezultatīvas piespēles.

Turpretī zaudējumu cieta aizsarga Artūr Kuldas pārstāvētā Čerepovecas "Severstaļ", kas viesos ar 2:3 (1:0, 1:1, 0:2) piekāpās Ufas "Salavat Julajev".

Kulda šajā duelī nospēlēja 20 minūtes un 33 sekundes, veikdams divus metienus pa vārtiem, pielietodams divus spēka paņēmienus, bloķēdams vienu metienu un tikdams pie divām soda minūtēm.

Latviešu aizsargs šosezon 42 spēlēs guvis divus vārtus un veicis divas rezultatīvas piespēles.

Tāpat zaudējumu cieta Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītā Omskas "Avangard", kas Balašihā ar 0:2 (0:2, 0:0, 0:0) piekāpās Jaroslavļas "Lokomotiv".

Tikmēr līgas līderpozīcijā atgriezās Maskavas CSKA, kas "Gazprom Arena" futbola stadionā ar 4:1 (1:0, 2:0, 1:1) pārspēja Sanktpēterburgas SKA.

Maču klātienē noraudzījās 67 770 skatītāju, kas ir KHL rekords.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" izbraukumā ar 2:3 (1:0, 1:2, 0:0, 0:1) pagarinājumā piekāpās Somijas klubam Helsinku "Jokerit", kuram savainojuma dēļ nevar palīdzēt vienības vadošais vārtsargs Jānis Kalniņš.

Rietumu konferences un visas līgas vadībā ar 68 punktiem 40 spēlēs ir Maskavas CSKA, no kuras par sešiem punktiem atpaliek Sanktpēterburgas SKA, kamēr trešā ar 57 punktiem ir Helsinku "Jokerit". Savukārt piektā ar 48 punktiem 41 cīņā ir Maskavas "Spartak".

Tālāk sestā ar 45 punktiem 42 cīņās ir Maskavas "Dinamo", bet devītā ar 37 punktiem 40 mačos ir Rīgas "Dinamo", no pirmā astoņnieka atpaliekot četrus punktus. Tikmēr 11.vietā 24 punktiem 42 mačos ir Čerepovecas "Severstaļ".

Savukārt Austrumu konferencē Jekaterinburgas "Avtomobilist" ir 67 punkti 41 mačā, bet otrā ar 57 punktiem 42 spēlēs ir Omskas "Avangard". Tikmēr devītajā vietā ar 37 punktiem 39 cīņās ir Pekinas "Kuņluņ Red Star", kuru pārstāv savainotais aizsargs Krišjānis Rēdlihs.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!