Foto: F64

Latvijas izlases hokejists Mārtiņš Karsums trešdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē starp viņa pārstāvēto Maskavas "Spartak" un Jaroslavļas "Lokomotiv" nopelnīja desmit minūšu sodu par nesportisku rīcību, kamēr latviešu hokejista klubs tika pie pirmā panākuma šosezon.

"Spartak" savā sezonas otrajā spēlē viesos ar rezultātu 5:2 (0:1, 4:0, 1:1) pārspēja "Lokomotiv".

Pirmā perioda septītajā minūtē "Spartak" nespēja izraidīt ripu no savas aizsardzības zonas, ko brīdi vēlāk izmantoja Pāvels Kudrjavcevs, panākot 1:0. Tikmēr otrā perioda ceturtajā minūtē par nepareizu uzbrukumu divu minūšu sodu nopelnīja Karsums, kurš dodoties uz noraidīto soliņu saņēma desmit minūšu sodu par runāšanu.

Latviešu hokejista iztrūkums sastāvā nebija jūtams, jo pēc 40 nospēlētām minūtēm vadībā ar 4:1 jau bija viesi. Trešajā periodā abas komandas izcēlās vēl reizi, bet spēle noslēdzās ar rezultātu 5:2 par labu Kaspara Daugaviņa, Karsuma, Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa pārstāvētajai komandai.

Karsums laukumā kopumā pavadīja 14 minūtes un 23 sekundes, izdarot trīs metienus pa vārtiem, kā arī divreiz pielietoja spēka paņēmienu, tomēr ar rezultativitāti neizcēlās. Daugaviņš nospēlēja par trim minūtēm vairāk, reizi mezdams pa vārtiem, tomēr arī viņš ar rezultativitāti neizcēlās.

Mika Indraša pārstāvētā Maskavas "Dinamo" pievienojās Rietumu grupas līdervienībām Rīgas "Dinamo" un Sanktpēterburgas SKA ar 3:2 (0:1, 2:0, 1:1) panākumu savā laukumā pār Minskas "Dinamo" vienību.

Vadībā pirmajā periodā viesus izvirzīja Tēmu Pulkinens, uz ko otrajā trešdaļā mājinieki atbildēja ar diviem goliem 24.minūtē 26 sekunžu laikā, vairākumā izceļoties Vadimam Šipačovam un Dmitrijam Al.Moisejevam vienādos sastāvos - 2:1.

Uzvaras vārtus Vjačeslavs Kuļomins guva jau pašā trešā perioda sākumā, un minskiešiem izdevās vien atgūt vienus vārtus.

Miks Indrašis Maskavas "Dinamo" rindās pēc iepriekšējā spēlē piedzīvotā nokdauna pēc rupjas Ņižņijnovgorodas apgabala "Torpedo" spēlētāja Antona Volčenkova spēles čempionāta atklāšanas mačā trešdien laukumā nedevās.

Citā mačā Pekinas "Kuņluņ Red Star" ar 0:2 zaudēja "Salavat Julajev". Ķīnas kluba rindās laukumā nedevās Gunārs Skvorcovs.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 24 komandas - pa 12 Rietumu un Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda tāpat kā iepriekšējā sezonā aizvadīs pa 62 spēlēm, pēc kurām pa astoņiem labākajiem klubiem iekļūs Gagarina kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!