Foto: F64

Pēc ilgstošas ceļgala traumas ārstēšanas trešdien laukumā atgriezās latviešu uzbrucējs Jānis Sprukts, tomēr viņa un uzbrucēja Miķeļa Rēdliha pārstāvētā Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē savā laukumā ar 1:4 (0:1, 1:2, 0:1) zaudēja latviešu speciālista Pētera Skudras vadītajai Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienībai.

Sprukts ceļgala traumu guva oktobra sākumā īsi pēc pārcelšanās uz Jaroslavļu. Viņš "Lokomotiv" vienības sastāvā tagad paguvis aizvadīt vien četras spēles.

Sprukts un Rēdlihs šo maču aizvadīja komandas trešajā maiņā, uz ledus abi pavadot nedaudz zem 16 minūtēm. Sprukts statistikā izcēlās ar vienu metienu pa vārtiem, uzvarētiem astoņiem no 12 iemetieniem un vienu spēka paņēmienu, bet Rēdliha kontā divi metieni pa vārtiem, pieci spēka paņēmieni un viens izprovocēts noraidījums.

Uzvarētāju labā divus vārtus guva Maksims Potapovs.

"Lokomotiv" komanda pēdējās sešās spēlēs piedzīvojusi četrus zaudējumus, bet "Torpedo" kontā tagad ir četri panākumi pēc kārtas.

Citā spēlē pēc desmit uzvaru sērijas savu otro zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja līgas čempioni un pašreizējie līderi Maskavas "Dinamo", kur spēlē uzbrucējs Mārtiņš Karsums. Līgas vadošo klubu cīņā "Dinamo" viesos ar 3:6 (0:2, 1:3, 2:1) piekāpās Sanktpēterburgas SKA.

Karsums, kurš arī nesen kā atkopies no savainojuma, spēlēja savas komandas trešajā maiņā, uz ledus pavadot astoņas minūtes un deviņas sekundes.

Trešajā trešdaļā pēc rupja spēka paņēmiena pret Vadimu Šipačovu viņš tika sodīts ar 5+20 minūšu disciplināro noraidījumu. Šajā epizodē latvietis nospēlēja "celis celī" pret pretinieku.

Karsums paguva veikt vienu metienu pa vārtiem, uzvarēt abos iemetienos un veikt vienu spēka paņēmienu.

"Dinamo" ar 94 punktiem 44 spēlēs joprojām ir Rietumu konferences un visas līgas līderi.

Tikmēr Austrumu konferences kopvērtējumā "Torpedo" ar 76 punktiem 44 spēlēs ieņem piekto vietu, savukārt Rietumos "Lokomotiv" ar 66 punktiem ir astotie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!