Foto: F64

Latvijas hokejists Mārtiņš Karsums trešdien ar rezultatīvu piespēli atzīmējās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Maskavas klubu derbija vienīgo vārtu guvumā, palīdzot Maskavas "Dinamo" vienībai savā laukumā principiālā duelī ar 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) uzvarēt CSKA kluba hokejistus.

Vienīgie vārti tika gūti cīņas 27. minūtē, kad skaitliskajā vairākumā pēc Karsuma un Jūso Hietanena piespēlēm izcēlās Aleksejs Tereščenko.

Uzvarētājiem vārtsargs Aleksandrs Jerjomenko atvairīja 44 pretinieku metienus un devīto reizi sezonā palika "sausā", palīdzot Maskavas "Dinamo" tikt pie septītā panākuma pēdējos astoņos mačos.

Tikmēr Karsums ar rezultativitātes punktu atzīmējās jau ceturtajā mačā pēc kārtas, šajā laikā iemetot divas ripas un divas reizes asistējot partneriem.

Karsums šajā spēlē laukumā bija 15 minūtes un 11 sekundes, kuru laikā divas reizes meta pa vārtiem un veica piecus spēka paņēmienus.

Šosezon latviešu uzbrucējs 46 mačos guvis 12 vārtus un veicis 14 rezultatīvas piespēles, kas viņam ļauj atrasties vienības rezultatīvāko spēlētāju galvgalī.

Savukārt citā spēlē Kristapa Sotnieka un Edgara Masaļska pārstāvētā Toljati "Lada", kuru trenē Artis Ābols, viesos ar 1:4 (0:0, 1:1, 0:3) zaudēja Maskavas apgabala "Vitjaz" komandai, kas turpina cīņu par iekļūšanu "play-off".

Sotnieks spēlēja 23 minūtes un desmit sekundes, pa vārtiem nemeta, izdarīja trīs spēka paņēmienus un bloķēja vienu metienu. Tikmēr Masaļskis palika rezervē, jo vārtus sargāja Iļja Ježovs.

Līdz cīņas 51. minūtei rezultāts bija neizšķirts 1:1, taču tad "Lada" trīs minūšu laikā ielaida trīs ripas, piedzīvojot trešo zaudējumu pēc kārtas.

Sotnieks šosezon 48 spēlēs ir guvis sešus vārtus un tikpat reižu asistējis partneriem, nopelnot negatīvu lietderības koeficientu -9, bet Masaļskis 13 mačos izcīnījis trīs uzvaras, ielaižot 3,73 ripas spēlē un atvairot 88,8% pretinieku metienu.

Vēl trešdien Austrumu konferences līderu duelī Omskas "Avangard" viesos ar 5:3 (1:1, 1:1, 3:1) uzvarēja Magņitogorskas "Metallurg". Omskas komandā Jevgēņijs Medvedevs izcēlās ar trīs rezultatīvām piespēlēm.

Savukārt Kazaņas "Ak Bars" savās mājās rezultatīvā cīņā ar 6:5 (2:1, 2:4, 1:0, 1:0) pagarinājumā uzveica Ufas "Salavat Julajev". Uzvaru Tatarstānas klubam nodrošināja Artjoms Lukojanovs, kurš bija precīzs pagarinājuma pirmajā minūtē.

KHL un Rietumu konferences līderei Sanktpēterburgas SKA, ko vada Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš, ir 118 punkti 50 mačos, bet par četriem punktiem atpaliek Maskavas CSKA, kas arī aizvadījusi spēli vairāk. Šīs abas komandas jau ir nodrošinājušas sev vietu izslēgšanas spēlēs.

Tikmēr uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", ko vada Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns, ar 95 punktiem 50 spēlēs ir trešajā vietā. Piektā ar 92 punktiem ir Maskavas "Dinamo", bet Artūra Kuldas pārstāvētā Helsinku "Jokerit" ar 75 punktiem atrodas astotajā pozīcijā.

Savukārt Rīgas "Dinamo" ar 47 punktiem 51 spēlē Rietumu konferencē ir pēdējā starp 14 vienībām un jau ir zaudējusi izredzes iekļūt izslēgšanas spēlēs.

Austrumu konferencē līderei Magņitogorskas "Metallurg" ir 107 punkti 51 spēlēs, bet tuvākās sekotājas Omskas "Avangard" un Kazaņas "Ak Bars" ir tikušas pie 99 punktiem, visām trim arī nodrošinot vietu Gagarina kausa izcīņā.

Tikmēr Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivotokas "Admiral" ar 69 punktiem ir astotajā vietā, bet "Lada" ar 57 punktiem 52 spēlēs ir 13.pozīcijā, no "play-off" zonas atpaliekot par 12 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!