Latvijas hokeja uzbrucējs Mārtiņš Karsums otrdien atzīmējās ar rezultatīvu piespēli, palīdzēdams viņa un Kaspara Daugaviņa pārstāvētajai Maskavas "Spartak" komandai svinēt uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē.

Maskavieši savā laukumā ar rezultātu 3:1 (2:1, 0:0, 1:0) pārspēja Sanktpēterburgas SKA

Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā komanda decembra otrajā pusē uzvarēja piecās spēlēs pēc kārtas, bet pirms šodienas mača tai bija trīs zaudējumu sērija.

Karsums rezultatīvi asistēja 55 sekundes pirms pirmā perioda beigām, kad Iļja Zubovs panāca 2:1. Viņš uz ledus pavadītajās 16 minūtēs un 59 sekundēs bloķēja divus metienus un zaudēja abos iemetienos, bet Daugaviņš nospēlēja 17 minūtes un 21 sekundi, vienreiz mezdams pa vārtiem un izprovocēdams divus pārkāpumus.

Karsums šajā sezonā 37 spēlēs guvis desmit vārtus un veicis astoņas rezultatīvas piespēles, bet Daugaviņam 42 cīņās ir astoņi precīzi metieni un 17 piespēles.

Citā spēlē Maskavas "Dinamo", bez uzbrucēja Mika Indraša pieteikumā, mājās ar 4:2 (2:0, 0:2, 2:0) guva virsroku pār Habarovskas "Amur".

"Dinamo" ar 62 punktiem 46 spēlēs ir trešā Rietumu konferencē, bet "Spartak" ar 56 punktiem 45 cīņās atrodama piektajā vietā.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 24 komandas - pa 12 Rietumu un Austrumu zonā.

Regulārajā čempionātā katra komanda tāpat kā iepriekšējā sezonā aizvadīs pa 62 spēlēm, pēc kurām pa astoņiem labākajiem klubiem iekļūs Gagarina kausa izcīņā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!