Foto: spartak.ru

Latviešu uzbrucēji Mārtiņš Karsums un Kaspars Daugaviņš sestdien veica pa rezultatīvai piespēlei Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā, kamēr viņu pārstāvētā Maskavas "Spartak" komanda Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar 3:4 (2:1, 0:3, 1:0) piekāpās turnīra līderei Maskavas CSKA.

CSKA vienībai šī bija jau 15. uzvara pēc kārtas.

Lai arī jau septītajā minūtē rezultātu atklāja CSKA hokejists Maksims Šalunovs, pirmā perioda turpinājumā "Spartak" spēja izvirzīties vadībā, kad pa vārtiem guva Anatolijs Nikoncevs un Iļja Zubovs, kuram turklāt rezultatīvi piespēlēja abi latvieši.

Tiesa, otrajā trešdaļā CSKA guva trīs vārtus pēc kārtas un atguva vadību. Savukārt mača 47. minūtē "Spartak" hokejists Jaroslavs Diblenko vienus vārtus atguva, taču mājinieki no zaudējuma neizglābās.

Karsums šajā spēlē laukumā pavadīja 16 minūtes un 47 sekundes, kuru laikā veica vienu metienu pa vārtiem, uzvarēja vienīgajā iemetienā, kurā piedalījās, un izpildīja četrus spēka paņēmienus. Latvietis šosezon 31 spēlē guvis piecus vārtus un veicis desmit rezultatīvas piespēles.

Savukārt Daugaviņš nospēlētajās 18 minūtēs un 34 sekundēs izpildīja divus metienus pa vārtiem. Viņš šosezon 33 mačos atzīmējies ar deviņiem vārtiem un 13 rezultatīvām piespēlēm.

Citā sestdienas KHL spēlē septiņu zaudējumu sēriju pārtraukusi aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Čerepovecas "Severstaļ", kas viesos ar 2:3 (0:1, 1:1, 1:1) pieveica Ņižņekamskas "Ņeftehimik".

Kulda otrā perioda ievadā pamanījās saņemt desmit minūšu disciplināro sodu.

Latvijas aizsargs šajā cīņā laukumā pavadītajās 15 minūtēs un 51 sekundē bez desmit soda minūtēm atzīmējās arī ar vienu spēka paņēmienu.

Vēl vienā sestdienas mačā zaudējumu cieta Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītā Omskas "Avangard", kas netālu no Maskavas ar 1:2 (0:0, 1:1, 0:1) piekāpās Magņitogorskas "Metallurg", tai tiekot pie ceturtās uzvaras pēc kārtas.

Tikmēr citā mačā lielisku sniegumu demonstrēja novembra mēneša labākais uzbrucējs Naidžels Douss, kurš palīdzēja Austrumu konferences līderei Jekaterinburgas "Avtomobilist" viesos ar 7:2 (2:0, 2:1, 3:1) sagraut Astanas "Baris".

Douss šajā mačā izcēlās ar diviem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm, kamēr Anatolijs Goliševs pievienoja vienus vārtus un trīs rezultatīvas piespēles.

Vēl vienā sestdienas mačā ceturto uzvaru pēc kārtas izcīnījusi pašlaik traumētā latviešu uzbrucēja Mika Indraša pārstāvētā Maskavas "Dinamo", kas viesos ar 3:2 (0:1, 1:0, 2:0) pieveica Ņižņijnovgorodas "Torpedo". Uzvarētājiem divus vārtus iemeta Andrejs Aleksejevs.

Indrašis ceļgala savainojuma dēļ nevarēs spēlēt aptuveni mēnesi.

Jau ziņots, ka pirms tam sestdien Rīgas "Dinamo" viesos ar 0:1 (0:0, 0:0, 0:1) piekāpās Čeļabinskas "Traktor", ciešot trešo zaudējumu pēc kārtas.

Rietumu konferences un visas līgas vadībā ar 60 punktiem 34 spēlēs ir Maskavas CSKA, no kuras par septiņiem punktiem atpaliek Sanktpēterburgas SKA, kamēr trešā ar 46 punktiem 31 spēlē ir vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvētā Helsinku "Jokerit". Savukārt piektā ar 38 punktiem 34 cīņās ir Maskavas "Spartak".

Tālāk septītā ar 33 punktiem 34 cīņās ir Maskavas "Dinamo", bet pirmo astotnieku ar 30 punktiem 32 mačos noslēdz Rīgas "Dinamo", kamēr priekšpēdējā starp 12 komandām Čerepovecas "Severstaļ", kas sakrājusi 22 punktus 35 spēlēs.

Savukārt Austrumu konferencē Jekaterinburgas "Avtomobilist" ir 57 punkti 35 mačos, bet otrā ar 48 punktiem 34 spēlēs ir Omskas "Avangard". Tikmēr astotajā vietā ar 33 punktiem 31 cīņā ir Pekinas "Kuņluņ Red Star", kuru pārstāv savainotais latviešu aizsargs Krišjānis Rēdlihs.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!