Foto: LETA

Ar vārtiem un rezultatīvu piespēli Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulāro sezonu otrdien noslēdza Latvijas izlases uzbrucējs Mārtiņš Karsums, bet viņa un vēl viena latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Maskavas "Dinamo" komanda, ko trenē Harijs Vītoliņš un Viktors Ignatjevs, savās mājās ar rezultātu 3:1 (0:0, 1:1, 2:0) pārspēja Minskas "Dinamo" vienību no Baltkrievijas.

Karsums rezultatīvi piespēlēja mājinieku pirmo vārtu guvumā, kad Konstantīns Volkovs 32.minūtē atklāja cīņas rezultātu. Tiesa, otrās trešdaļas gaitā Minskas klubam izdevās atjaunot līdzsvaru uz tablo, taču noslēdzošajā trešdaļā Maskavas komanda guva divus bezatbildes vārtus. Turklāt trešo ripu, spēlējot vairākumā, viesu vārtos iemeta tieši Karsums.

Karsums šajā spēlē laukumā pavadīja 13 minūtes un 30 sekundes, to laikā gūstot vārtus un izdarot rezultatīvu piespēlē, vienreiz metot pa vārtiem un zaudējot vienīgajā iemetienā. Tāpat Karsumam arī viens spēka paņēmiens. Savukārt Daugaviņš laukumā pavadītajās 14 minūtēs un 19 sekundēs divas reizes meta pa vārtiem un zaudēja abos iemetienos.

Šīs regulārās sezonas laikā Karsums 56 spēlēs guva 11 vārtus un veica 14 rezultatīvas piespēles, bet Daugaviņš ar tikpat mačos gūtiem 22 vārtiem un 15 rezultatīvām piespēlēm bija komandas rezultatīvākais hokejists.

Latvijas hokeja speciālista Harija Vītoliņa trenētā Maskavas "Dinamo" KHL regulārajā čempionātā ar 60 spēlēs izcīnītiem 123 punktiem Rietumu konferencē ieņem trešo vietu. Izslēgšanas spēlēs komanda tiksies ar Jaroslavļas "Lokomotiv".

Tikmēr zaudējumu papildlaikā piedzīvoja Čerepovecas "Severstaļ", kas ar rezultātu 1:2 (1:0, 0:1, 0:0, 0:1) piekāpās Jaroslavļas "Lokomotiv", tas gan nekādā veidā neizšķīra komandas likteni izslēgšanas spēlēs, jo "Soči" izcīnīja sev vajadzīgo uzvaru pamatlaikā, ar iznākumu 3:1 (1:0, 1:0, 1:1) pārspējot Toljati "Lada". Soču komandas labā gūti vārti un rezultatīva piespēle šajā mačā bijušajam Rīgas "Dinamo" uzbrucējam Pjotram Ščastļivijam.

Jau vēstīts, ka ar uzvarām KHL regulāro čempionātu otrdien noslēdza Latvijas aizsargu Artūra Kuldas un Oskara Bārtuļa pārstāvētās vienības.

Kuldas pārstāvētā Ufas "Salavat Julajev" otrdien savā laukumā ar 3:2 (0:0, 2:2, 1:0) pārspēja Novosibirskas "Sibirj" hokejistus.

Pēc divām trešdaļām rezultāts starp abām komandām bija kaujinieciski neizšķirts 2:2, taču trešajā periodā Ufas klubam izdevās izraut uzvaru, kad 43.minūtē izcēlās Antons Sļepiševs.

Kulda šajā cīņā nospēlēja 15 minūtes un 34 sekundes, veicot divus nesekmīgus metienus pa pretinieku vārtiem. Tāpat Latvijas izlases hokejista rēķinā arī trīs bloķēti pretinieku metieni.

Tikmēr Bārtuļa pārstāvētā Kazahstānas komanda Astanas "Baris" savā laukumā ar 4:2 (2:0, 0:1, 2:1) pārspēja Pētera Skudras trenēto Ņižņijnovgorodas "Torpedo".

Bārtulis šajā mačā laukumā pavadīja 17 minūtes un 32 sekundes, metienus pa to laiku neizdarot, taču pirmajā trešdaļā nopelnot divas soda minūtes par spēles laika vilcināšanu.

"Baris" komanda regulāro turnīru noslēdza ar piecām uzvarām pēc kārtas.

Savukārt pie graujoša panākuma tikusi Vladivostokas "Admiral", kur par aizsargu treneri strādā Andrejs Maticins, jo šī vienība savā laukumā ar 6:0 (1:0, 1:0, 4:0) sagrāva Habarovskas "Amur".

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" sezonu noslēdza ar zaudējumu 2:7 (2:1, 0:3, 0:3) Mitišču "Atlant" komandai, kurai gan ar rezultatīvo uzvaru nepietika iekļūšanai Gagarina kausa spēlēs, jo "Soči" izcīnīja sev vajadzīgos trīs punktus.

Līdz ar to pēdējo ceļazīmi un vietu izslēgšanas spēlēs nodrošināja "Soči", kuriem 60 spēlēs 88 punkti un astotā vieta Rietumu konferencē. Devītajā vietā ar 85 punktiem Mitišču "Atlant", bet "Severstaļ" ar tikpat punktiem desmitajā vietā, jo tika pie mazāk uzvarām pamatlaikā.

Tāpat zaudējumu otrdien piedzīvoja Latvijas izlases aizsarga Georgija Pujaca pārstāvētā Ņižņekamskas "Ņeftehimik", kas ar 0:6 (0:4, 0:1, 0:1) piekāpās Kazaņas "Ak Bars" komandai. Georgijam Pujacam šī sezona traumas dēļ ir beigusies.

"Ņeftehimik" ar 60 spēlēs izcīnītiem 73 punktiem sezonu noslēdz Austrumu konferences desmitajā vietā, neiekļūstot Gagarina kausa spēlēs.

Līdz ar to kļuvuši zināmi visi izslēgšanas spēļu pāri - Rietumu konferencē regulārā turnīra uzvarētāji Maskavas CSKA tiksies ar "Soči" vienību, Sanktpēterburgas SKA tiksies ar Ņižņijnovgorodas "Torpedo", Maskavas "Dinamo" spēkosies ar "Lokomotiv", bet Helsinku "Jokerit" no Somijas sacentīsies ar Minskas "Dinamo".

Tikmēr Austrumu konferencē Kazaņas "Ak Bars" spēkosies ar Jekaterinburgas "Avtomobilist", Novosibirskas "Sibirj" tiksies ar Čeļabinskas "Traktor", pašreizējie Gagarina kausa glabātāji Magņitogorskas "Metallurg" trofejas aizstāvēšanu sāks pret "Salavat Julajev", bet "Avangard" sacentīsies ar "Baris".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!