Foto: F64

Ar rezultatīvu piespēli Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā sestdien izcēlās latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums, taču viņa un vēl viena Latvijas uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Maskavas "Dinamo", ko trenē Harijs Vītoliņš un Viktors Ignatjevs, ar 3:4 (1:0, 0:2, 2:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās līgas līdervienībai Maskavas CSKA.

Lai gan mača rezultātu 14.minūtē atklāja Maskavas "Dinamo" hokejists Filips Novāks, CSKA hokejisti otrajā trešdaļā pēc Igora Grigorenko un Romāna Ļubimova precīzajiem metieniem jau izvirzījās vadībā. Noslēdzošās trešdaļas pirmajā minūtē Aleksejs Cvetkovs pēc Karsuma piespēles izlīdzināja rezultātu, bet pamatlaika turpinājumā abi pretinieki vēl reizi apmainījās vārtu guvumiem.

Savukārt pēcspēles metienu sērijā savu "bullīti" neizdevās realizēt Kasparam Daugaviņam, bet uzvaru CSKA klubam nodrošināja zviedrs Sīmons Jalmaršons.

Karsums šajā mačā laukumā pavadīja 16 minūtes un 24 sekundes, metienus pa vārtiem neveica, taču izpildīja sešus spēka paņēmienus un vienreiz bloķēja pretinieku metienu. Tikmēr Daugaviņš nospēlēja 18 minūtes un 32 sekundes, arī metienus neizdarīja, bet uzvarēja abos iemetienos, kuros piedalījās, un vienreiz bloķēja pretinieku raidījumu.

Karsums šosezon 28 spēļu laikā guvis trīs vārtus un veicis sešas rezultatīvas piespēles, kamēr Daugaviņš 31 mača laikā atzīmējies ar deviņiem vārtiem un 11 rezultatīvām piespēlēm, kas viņam ļauj būt Maskavas kluba otrajam rezultatīvākajam hokejistam.

Tikmēr kārtējo neveiksmi piedzīvojusi latviešu speciālista Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kas izbraukumā ar 1:4 (0:2, 1:1, 0:1) piekāpās "Soči" hokejistiem.

Jau sesto zaudējumu pēc kārtas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta cīņās sestdien piedzīvojusi latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Kazahstānas vienība Astanas "Baris", kas savā laukumā ar 4:5 (1:0, 1:2, 2:2, 0:1) pagarinājumā piekāpās Vladivostokas "Admiral", kurā par aizsargu treneri strādā Latvijas speciālists Andrejs Maticins.

Lai gan pirmajā trešdaļā tika gūti tikai vieni vārti, kad "Baris" komandu vadībā izvirzīja Naidžels Douss, turpmāko divu periodu laikā abu vienību hokejisti guva vēl septiņus vārtus, taču pagarinājumā uzvaru "Admiral" klubam nodrošināja Artjoma Zemčenoka precīzais raidījums tā trešajā minūtē.

Bārtulis šajā mačā laukumā pavadīja 20 minūtes un 35 sekundes, otrajā trešdaļā izpelnoties divu minūšu noraidījumu par pretinieka turēšanu ar rokām. Tāpat latvietis šajā cīņā pamanījās trīs reizes bloķēt sāncenšu metienus.

Kā zināms, šobrīd "Baris" komandai nevar palīdzēt tās galvenais treneris Andrejs Nazarovs, kurš par nekorektu rīcību izpelnījies četru maču diskvalifikāciju.

"Baris" hokejisti piedzīvojuši jau sešus zaudējumus pēc kārtas, bet pie pēdējā panākuma Astanas klubs tika 12.novembrī.

Rietumu konferences un arī visas līderes godā šobrīd atrodas CSKA, kas 33 spēlēs izcīnījusi 80 punktus, bet no tās par četriem punktiem atpaliek Sanktpēterburgas SKA. 72 punktus 32 mačos tikmēr iekrājusi Somijas komanda Helsinku "Jokerit", no kuras jau par desmit punktiem atpaliek Maskavas "Dinamo".

Savukārt "Torpedo" ar 53 punktiem ir piektā, bet Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" ar 34 spēlēs izcīnītiem 43 punktiem ir jau desmitā. Tikpat punktu ir arī devītajā pozīcijā esošajai "Soči", kas gan nospēlējusi par četriem mačiem mazāk.

Austrumu konferences kopvērtējumā "Baris" ar 50 punktiem 33 spēlēs ieņem piekto vietu, par diviem punktiem atpaliekot no nestabili spēlējošās Ufas "Salavat Julajev", ko pārstāv Latvijas izlases aizsargs Artūrs Kulda. Tikmēr "Admiral" ar 36 punktiem 31 mačā ieņem devīto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!