Foto: F64

Latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums, kurš pagājušajā nedēļā Latvijas izlasei palīdzēja 2018. gada Phjončhanas Ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, otrdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā izcēlās ar gūtiem vārtiem, kas gan neglāba viņa pārstāvēto Maskavas "Dinamo" no zaudējuma.

Maskavas klubs izbraukumā ar 1:2 (0:1, 1:0, 0:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās pieredzējušā latviešu vārtsarga Edgara Masaļska un aizsarga Kristapa Sotnieka pārstāvētajai Toljati "Lada" komandai, kurā par galveno treneri strādā Artis Ābols.

Šī mača rezultātu gan atklāja "Lada" hokejisti, kuru labā 12. minūtē izcēlās Viktors Komarovs. Tomēr tieši Karsums bija tas, kurš panāca izlīdzinājumu. Latvietis to paveica spēles 39. minūtē, realizējot skaitlisko vairākumu.

Pamatlaika turpinājumā neviena no komandām vārtus vairs neguva, turklāt neviens hokejists neizcēlās arī pagarinājumā. Līdz ar to uzvarētājs tika noskaidrots pēcspēles metienu sērijā, kur uzvaru "Lada" komandai nodrošināja Georgijs Belousovs.

Otrdienas vārtu guvums Karsumam bija pirmais šajā sezonā, bet vēl viņš četros mačos izcēlies arī ar vienu rezultatīvu piespēli.

Karsums šajā mačā laukumā pavadīja 16 minūtes un 17 sekundes, kā arī nopelnīja divu minūšu noraidījumu. Zīmīgi, ka tā laikā "Lada" atklāja dueļa rezultātu. Latvietis šajā duelī veica divus metienus pa pretinieku vārtiem.

Savukārt "Lada" sastāvā Sotnieks nospēlēja 23 minūtes un 46 sekundes, kuru laikā bloķēja divus sāncenšu metienus un veica divus spēka paņēmienus.

Tikmēr pieredzējušais Masaļskis, kurš nupat paziņojis par karjeras beigām izlasē, šim mačam nebija pieteikts.

Savukārt citā mačā pie uzvaras tika Artūra Kuldas pārstāvētā Somijas komanda Helsinku "Jokerit", kas izbraukumā ar 2:1 (1:0, 0:1, 1:0) uzvarēja Čeļabinskas "Traktor" vienību.

Kulda, kurš arī palīdzēja Latvijas izlasei olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, šim mačam nebija pieteikts.

Pie vēl vienas uzvaras tikusi arī Maskavas CSKA, kas izbraukumā ar 3:1 (0:0, 2:1, 1:0) pārspēja vienu no vadošajām Austrumu konferences komandām Kazaņas "Ak Bars".

Pie negaidīti graujoša panākuma tikmēr tikusi "Soci" vienība, kas ar 7:2 (1:0, 4:1, 2:1) savu skatītāju priekšā pārspēja Habarovskas "Amur".

Uzvarētājiem ar diviem vārtiem izcēlās Jevgēņijs Skačkovs, kamēr ar trim rezultatīvām piespēlēm atzīmējās zviedru aizsargs Oskars Fantenberjs.

Rietumu konferences kopvērtējumā līdere ar 18 punktiem septiņās spēlēs ir CSKA, kamēr no tās trīs punktus atpaliek Maskavas "Dinamo", kas gan aizvadījusi par maču mazāk. 14 punktus guvusi Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA. "Jokerit" guvusi sešus punktus četrās spēlēs, kas šai vienībai dod 11. vietu.

Tikmēr Rīgas "Dinamo" ar diviem punktiem četrās spēlēs atrodas 13. vietā starp 14 komandām.
Savukārt Austrumu konferencē līdere ar 15 punktiem sešās spēlēs ir Omskas "Avangard", kamēr "Lada" ar astoņiem punktiem ieņem ceturto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!