Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Maskavas "Spartak" spēlētājs Mārtiņš Karsums pēc spēles ar Rīgas "Dinamo" bija gandarīts, ka beidzot izdevies iemest vārtus uz "Arēna Rīga" ledus, jo pēc Rīgas "Dinamo" atstāšanas viņam tas vairs nebija izdevies, teica Latvijas izlases hokejists.

Jau ziņots, ka Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" pirmdien KHL mača pagarinājumā ar Kārtera Eštona gūtajiem vārtiem ar 2:1 (1:0, 0:1, 0:0, 1:0) pārspēja Maskavas "Spartak", kurai vienīgos vārtus guva Karsums.

Lai arī pirmajā periodā pārsvars piederēja "Dinamo", pārtraukumā Oļegs Znaroks esot bijis mierīgs, bet otrajā periodā Karsumam izdevās gūt zīmīgus vārtus, pārtraucot vairāku gadu "sauso" sēriju.

"Pēc pirmā perioda Znaroks par sniegumu neko nebilda, taču priecājos, ka guvu vārtus Rīgā, jo pirms sešiem gadiem, pametot "Dinamo", vārtus "Arēnā Rīga" nebiju guvis. Protams, prieks, ka gūtie vārti izlīdzināja rezultātu un ieguvām punktu," par aizvadīto spēli teica pieredzējušais hokejists.

Karsums piebilda, ka speciāli sezonas jaunajam kalendāram nesekojis līdzi, bet uzzināt par pirmo maču Rīgā bijis patīkami.

"Pirmo spēli īpaši negaidīju, bet, kad uzzināju, bija saviļņojums. Tomēr pirmā spēle, pie tam mājās. Tomēr mūsu turpmākais grafiks ir gana grūts – pirmajās divās nedēļās ir septiņas spēles, tā kā jāmēģina kaut kur atgūt spēkus, un tik jāspēlē," gatavību sezonas ievadam pauda hokejists.

Tāpat Karsums un arī Kaspars Daugaviņš bija gandarīti, ka Maskavas "Spartak" rindām pievienojies savulaik vairākus gadus Latvijas hokeja izlasi vadījušais Oļegs Znaroks.

"Protams, priecājāmies, ka viņš trenēs klubu. Spēlēju pie viņa izlasē un arī Maskavas "Dinamo" – zināms speciālists. Manuprāt, viņš ir viens no labākajiem treneriem KHL," labi zināmajam trenerim komplimentus veltīja Karsums.

Znaroka meistarības līmeni gan nevarot noraksturot, jo tas jāpiedzīvo pašam ģērbtuvē.

"Ienāciet ģērbtuvē, redzēsiet kā tas ir," smejoties teica Karsums. "Viņš vienmēr spēj atrast pareizos vārdus. Saprot, kuriem spēlētājiem uzbļaut, kuram mierīgāk pateikt. Kādam varbūt pamācīt, citam atkal nē. Tiešām grūti izstāstīt, to vislabāk var piedzīvot tikai ģērbtuvē," pieredzes bagātā speciālista prasmes raksturoja hokejists.

Hokeja aprindās Znaroks labi zināms ne tikai kā pieredzējis hokeja treneris, bet arī zinošs fiziskās sagatavotības speciālists. Savukārt Karsums atzīmēja, ka viņam tomēr ir jau 33 gadi, tāpēc sagatavošanās process ar gadiem kļūst "gudrāks".

"Nedaudz jau ir jūtams tas vecums, tomēr jau pāri 30 – jāspēlē bišķiņ mierīgāk nekā tad, kad man bija 20 vai 25 gadi," par pieredzi dažādos karjeras posmos stāstīja Karsums. "Jāpiedomā vairāk pie fiziskās spēles – prātīgāk ar to. Paliekot vecāks, tu vairāk sāc spēlēt ar pieredzi, nevis speries kā robots, jo tā jādara. Ar laiku vairāk sāc piedomāt pie lietām un rīkojies gudrāk."

Brauciens uz Rīgu hokejistam šoreiz būs vairāk veltīts ģimenei, bet vakariņas ar bijušajiem komandas biedriem no "Dinamo" un Latvijas izlases atstāšot citai reizei.

"Hokeja dēļ sanāk daudz braukāt, bet sieva ar meitu ir šeit – Rīgā. Meitai sākušās skolas gaitas, tāpēc pavadīšu laiku kopā ar ģimeni," teica spēlētājs. "Arī vecāki bija atnākuši uz spēli. Vakariņas ar puišiem paliks citai reizei."

Rīgas "Dinamo" nākamā spēle paredzēta trešdien, kad mājās jāuzņem Ņižņijnovgorodas apgabala "Torpedo", bet "Spartaks" šajā pašā dienā tiksies ar Jaroslavļas "Lokomotiv". Zīmīgi, ka pirmdienas spēlei jau pēc deviņām dienām būs atkārtojums, jo rīdzinieki šoreiz dosies pie treneru Znaroka un Harija Vītoliņa, kā arī Karsuma un Daugaviņa pārstāvētās "Spartak".

Otro sezonu pēc kārtas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!