Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums sestdien veica rezultatīvu piespēli, bet viņa pārstāvētā Maskavas "Dinamo" komanda Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā izbraukumā ar 3:5 (1:2, 1:2, 1:1) piekāpās "Soči" vienībai.

Karsums šajā mačā laukumā pavadīja 15 minūtes un 38 sekundes, kuru laikā veica trīs metienus pa vārtiem, bloķēja vienu pretinieku raidījumu un pielietoja divus spēka paņēmienus.

"Soči" vienība rezultātu pamanījās atklāt jau 22.sekundē, kad vārtus guva Jevgēņijs Skačkovs, turklāt desmitajā minūtē mājinieki panāca jau 2:0. Maskavas "Dinamo" komanda cīņas turpinājumā gan prata atspēlēties, jo vispirms jau 16.minūtē vienus vārtus atguva Artjoms Fjodorovs, bet otrā perioda sestajā minūtē izlīdzinājumu panāca Maksims Karpovs, kuram izcelties palīdzēja arī Karsums.

Mača turpinājums Maskavas klubam gan nebija diez ko sekmīgs, jo "Soči" otrajā trešdaļā guva divus vārtus, bet noslēdzošā perioda sākumā iemeta arī trešo ripu pēc kārtas, panākot jau 5:2.

Spēles 49.minūtē Deniss Kokarevs vienus vārtus par labu Maskavas "Dinamo" atguva, tomēr viesi no jauna iesaistīties cīņā par uzvaru nespēja.

"Soči" komandai līdz ar šo uzvaru izdevies pārtraukt četru zaudējumu sēriju, tikmēr Maskavas "Dinamo" hokejisti pirms tam bija guvuši trīs panākumus pēc kārtas.

Karsums ar rezultativitāti izcēlies jau trešajā mačā pēc kārtas. Šosezon viņš 37 spēlēs atzīmējies ar astoņiem vārtiem un 12 rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr citā KHL mačā zaudējumu cietusi latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", ko trenē Latvijas speciālisti Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns.

Šī vienība sestdien savā laukumā ar 1:3 (1:1, 0:2, 0:0) piekāpās Jaroslavļas "Lokomotiv".

Daugaviņš izlaida otro "Torpedo" spēli pēc kārtas.

Visas līgas un Rietumu konferences pārliecinoša līdere ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA, kas 40 mačos tikusi pie 100 punktiem. "Torpedo" ar 78 punktiem 43 mačos ir konferences trešajā vietā, bet Maskavas "Dinamo" ar 71 punktu ieņem sesto pozīciju.

Tikmēr Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" ar 37 punktiem 42 mačos ieņem pēdējo vietu Rietumu konferencē, no pirmā astotnieka atpaliekot 29 punktus.

Savukārt Austrumu konferences vadībā ar 90 punktiem 42 spēlēs atrodas Gagarina kausa īpašniece Magņitogorskas "Metallurg".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!