Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Maskavas "Spartak" latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums pēc uzvaras pār Rīgas "Dinamo" neslēpa sašutumu par trīs veida izmēriem KHL spēlēs.

Karsuma un Kaspara Daugaviņa pārstāvētais "Spartak" ceturtdien KHL spēlē ar 5:1 pieveica Rīgas "Dinamo", sagādājot rīdziniekiem trešo zaudējumu pēc kārtas. Pēc spēles Karsums Krievijas medijiem ne tikai komentēja notikumus spēlē, bet arī pieskārās laukumu izmēru tematikai.

KHL šajā sezonā ir trīs veidu izmēri – gan klasiskais Eiropas (30x60 m), gan sauktais somu (28x60 m), gan Ziemeļamerikas variants (26x60 m). Uz lielajiem laukumiem spēlē septiņas KHL komandas (arī Rīgas "Dinamo"), "Spartak" un vēl 10 komandas izmanto "somu" laukumus, bet sešas komandas izvēlējušās Ziemeļamerikas variantu.

"Man tas nav saprotams, kādēļ pasaulē otrajā spēcīgākajā līgā ir trīs izmēru laukumi. Uzsaktu, ka tas nav normāli. Būtu labi, ja visi paliktu pie viena varianta. Man gribētos somu. Laukums ir nedaudz mazāks, spēlē vairāk ir fizisks kontakts. Un arī metieni ir vairāk," saka Karsums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!