Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē Mārtiņš Karsums un viņa pārstāvētā Maskavas "Dinamo" komanda ar rezultātu 3:2 izbraukumā pārspēja Omskas "Avangard".

Karsums šajā spēlē laukumā pavadīja 16 minūtes un četras minūtes, kuru laikā viņš pielietoja divus spēka paņēmienus un uzvarēja visos trijos iemetienos. Metienus pa vārtiem latvietis neizdarīja.

Maskavas "Dinamo" otrajā trešdaļā izvirzījās vadībā ar 2:0, precīzi metot Maksimam Karpovam un Denisam Kokarevam. 10 minūtes pirms pamatlaika beigām Nikolajs Ļemtjugovs vienus vārtus "Avangard" atguva, bet divas minūtes pēcāk Karpovs vairākumā atjaunoja divu vārtu pārsvaru. Minūti pirms spēles beigām "Avangard" guva vārtus, kad precīzs bija Vladimirs Sobotka, un turpināja cīņu par uzvaru, taču laika viņiem nepietika.

Rietumu konferences kopvērtējumā Maskavas "Dinamo" ar 74 punktiem ieņem piekto vietu, kamēr "Avangard" ar 87 punktiem ierindojas otrajā vietā Austrumu konferencē.

Посмотреть видео

Neveiksmi otrdien piedzīvoja Edgara Masaļska un Kristapa Sotnieka pārstāvētā, kā arī Arta Ābola trenētā Toljati "Lada", kas savās mājās nenosargāja divu vārtu pārsvaru un ar 2:4 (1:0, 1:2, 0:2) zaudēja Gagarina kausa īpašniecei Magņitogorskas "Metallurg".

"Lada" vārtus sargāja Masaļskis, kurš atvairīja 36 no 40 metieniem, kamēr Sotnieks nospēlēja 21 minūti un 54 sekundes, kas bija ilgākais laiks komandā. Latvijas izlases aizsargs trīs reizes meta pa vārtiem.

"Lada" spēles 26.minūtē panāca vadību ar 2:0, taču vēl līdz otrajam pārtraukumam Magņitogorskas komanda panāca izlīdzinājumu, bet 43.minūtē Aleksandrs Sjomins vadībā izvirzīja jau viesus, kuri piecas minūtes pirms beigām iemeta arī ceturtos vārtus.

Toljati vienība cieta ceturto neveiksmi pēdējos piecos mačos, bet Magņitogorskas "Metallurg" izcīnīja sesto uzvaru pēdējās astoņās cīņās.

Vēl vienā otrdienas spēlē Jaroslavļas "Lokomotiv", kur par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs, viesos pēcspēles metienu sērijā ar 2:3 (0:1, 1:1, 1:0, 0:0, 0:1) zaudēja Novosibirskas "Sibirj" komandai, kurai uzvaru nodrošināja Sergeja Šumakova realizētais bullītis.

Nedaudz līdz vēsturiskam mačam pietrūka Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētajai līgas līderei Sanktpēterburgas SKA, kas duelī ar Baltkrievijas vienību Minskas "Dinamo" viesos gandrīz atspēlējās no piecu vārtu deficīta, tomēr cieta neveiksmi ar 4:5 (0:1, 1:4, 3:0).

Minskieši iemeta pirmos piecus vārtus, divreiz izceļoties zviedram Frēdrikam Petešonam. Lielo atspēlēšanos SKA sāka pašās otrās trešdaļas beigās, bet septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām jau pietuvojās līdz 4:5. Tomēr vismaz neizšķirtu tā arī neizdevās izraut.

Šī SKA komandai bija trešā neveiksme pēc kārtas, kas seko deviņu uzvaru sērijai.

Kā vēstīts, Latvijas vienība Rīgas "Dinamo" otrdien Rietumu konferences pastarīšu duelī ar 5:2 (3:0, 2:0, 0:2) savā laukumā sagrāva Čerepovecas "Severstaļ".

Turpinājumā rīdzinieki ceturtdien un sestdien aizvadīs vēl divus maču savā laukumā, uzņemot līgas kopvērtējuma līderes Maskavas CSKA un Sanktpēterburgas SKA, bet pēc tam dosies sezonas tālākajā izbraukuma sērijā.

Rietumu konferences un visas līgas līdere SKA 44 mačos tikusi pie 104 punktiem, bet tai vairs tikai trīs punktus zaudē CSKA vienība, kas aizvadījusi par spēli vairāk.

Kaspara Daugaviņa pārstāvētā un Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" ar 81 punktu ir trešā, par diviem punktiem apsteidzot "Lokomotiv". Sestā ar 74 punktiem ir Maskavas "Dinamo", kurai ar 70 punktiem seko Artūra Kuldas pārstāvētā Helsinku "Jokerit".

Savukārt Rīgas "Dinamo" ar 42 punktiem 45 cīņās ir pēdējā starp 14 konferences komandām, bet no izslēgšanas turnīra zonas atpaliek par 27 punktiem.

Tikmēr Austrumu konferencē vadībā ar 96 punktiem 45 mačos atrodas Magņitogorskas "Metallurg", astotā ar 64 punktiem ir Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral", bet 12.vietā ar 52 punktiem atrodama "Lada", kas no pirmā astotnieka atpaliek 12 punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!