Foto: DELFI.lt
Bijušais NHL aizsargs, tagad viens no Pēterburgas SKA treneriem Darjus Kasparaitis, komentējot neseno Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) skandālu saistībā ar kautiņu starp „Avangard” un „Vitjazj” spēlētājiem izteicies, ka dēļ dažiem hokejistiem nebūtu jācieš visai komandai un „Vitjazj” nav jāizslēdz no līgas.

Bijušais hokejists esot noskatījies incidenta videoierakstu un uzskata, ka kaušļiem piespriestās diskvalifikācijas un sodi piemēroti taisnīgi, taču ļoti asi kritizējis šo situāciju. „Ja kaujas, tad viens pret vienu, nevis pieskrien un sit no sāniem. Vai vārtsargam sit. Tas ir cirks kaut kāds. Izņirgāšanās!” intervijā „RIA Novosti” skarbs savos spriedumos ir Kasparaitis. „Domāju, no KHL „Vitjazj” neizslēgs, jo tur ir jauni spēlētāji un skola. Kāpēc komandai būtu jācieš dēļ dažiem spēlētājiem un trenera, kurš to visu izraisīja? Nazarovs droši vien deva norādījumus spēlei vai kāds cits, lai jau ar pirmajām sekundēm viņi sāk kauties. Tas viss noteikti tika izplānots pirms spēles. Tāpat vien viņi nebūtu to uzsākuši.”

„Uz ledus bija hokejisti, kas spēlē hokeju un kuriem ir pavisam citi uzdevumi – gūt vārtus. Tad nu sanāca, ka Červenka, kurš ir [„Avangard”] komandas rezultatīvākais spēlētājs, iekļuva šajā incidentā. Viņa uzdevums nav kauties. Tur taču pirmais piecinieks izgāja laukumā pret ceturto maiņu,” norāda Kasparaitis.

Pieredzējušais hokejists norāda, ka arī Omskas „Avangard” trenerim bija „jānolasa” situācija un nenoliedza iespēju, ka arī Omskas klubs nav gluži bez vainas, bet „Vitjazj” piespriestos sodus nosauca par taisnīgiem. „Bargs, bet taisnīgs sods,” saka Kasparaitis. „Es neuzskatīju „Vitjazj” par bagātāko klubu līgā, bet ja viņi katru otro mēnesi var atļauties maksāt tik lielas soda naudas, tas nozīmē, ka viņiem ir lieka nauda. Būtu par to labāk kādu normālu spēlētāju iegādājušies.”

Jau ziņojām, ka 10. decembrī spēlē starp „Avangard” un „Vitjazj” izcēlās masveida kautiņš, kurā iesaistījās visi laukumā esošie abu komandu spēlētāji, bet ar īpašu agresiju izcēlās Čehovas kluba hokejisti. KHL, izskatot incidentu, četriem „Vitjazj” spēlētājiem – Džošua Gratonam, Ivanam Larinam, Sergejam Belokoņam un Dārsijam Vero – piesprieda diskvalifikāciju kopumā uz 54 spēlēm un soda naudas. Klubam būs jāsamaksā 400 000 rubļu (7000 Ls) liela soda nauda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!