Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Ukrainas kluba Doņeckas "Donbass" vadība oficiāli paudusi savu neapmierinātību par to, ka vienība Gagarina kausa izcīņas spēles nevar aizvadīt savā laukumā.

Kā zināms, Ukrainā valdošās situācijas dēļ izšķirošo "play-off" astotdaļfināla spēli ar Rīgas "Dinamo"Doņeckas komanda aizvadīja Bratislavā. Tāpat arī otrās kārtas sērijas spēles ar Prāgas "Lev" Doņeckas komandai jāspēlē Slovākijas galvaspilsētā, un tika ziņots, ka tas esot bijis paša ukraiņu kluba lēmums. Tomēr tagad "Donbass" nākusi klajā ar paziņojumu, ka nav apmierināta ar pašreizējo situāciju.

"Hokeja klubs "Donbass" stingri protestē pret KHL vadības lēmumu par Gagarina kausa izcīņas spēļu neaizvadīšanu Doņeckā. Saskaņā ar KHL sporta reglamentu, maču norises vietu var mainīt tikai ārkārtas situācijā, taču ne Ukrainā, ne Doņeckā nekas tāds nav," teiks "Donbass" paziņojumā. "Aizliegums mums aizvadīt mājas spēles ir pretrunā ar KHL čempionāta principiem."

"Neraugoties uz sarežģīto situāciju valstī, pirmās trīs "play-off" spēles Doņeckā notika augstā līmenī un neizraisīja nekādas sūdzības. Lēmumu atcelt mājas spēles Doņeckā uzskatām par nepamatotu un politizētu. Tas rada šaubas par KHL vadības objektīvu attieksmi pret Ukrainas klubu," teikts paziņojuma turpinājumā.

"Donbass" vadība uzsver, no šī visa ciešs kluba līdzjutēju, taču tā ir spiesta pieņemt līgas nosacījumus un otrās kārtas spēles aizvadīt Bratislavā. "Donbass" uzskata, ka šis jautājums ir jāpārskata.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!