Spēlētāju algu griestu summa nākamajā sezonā būs 700 miljonu Krievijas rubļu (13,2 miljonu latu) apmērā, intervijā laikrakstam "Sport-Ekspress" pavēstīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) viceprezidents Vladimirs Šalajevs.

Piedevām atšķirībā no iepriekšējās sezonas klubi varēs neattiecināt minēto summu tikai uz vienu nevis diviem spēlētājiem.

Tāpat izmainīta spēlētāju algu izmaksas sistēma, kas paredz, ka 70 procentus no līguma summas hokejisti saņems par spēlēm regulārajā čempionātā, bet pārējos 30 procentus - par Gagarina kausa izcīņas jeb izslēgšanas spēlēm.

Savukārt, sākot ar 2011./2012.gada sezonu, hokejisti visu naudu saņems tikai par regulāro sezonu.

"Tas jau nenozīmē, ka hokejisti spēlēs tikai un vienīgi par sava kluba godu. Neviens jau nav atcēlis prēmiju sistēmu. Šajā ziņā līgas reglamentā mēs neveicām nekādas izmaiņas, tas joprojām būs pašu klubu kompetencē," norādīja Šalajevs.

Jaunais KHL reglaments paredz, ka katra komanda varēs pieteikt pavisam sešus leģionārus. Taču par sesto "ārzemnieku" jau būs jāsamaksā papildus 7,5 miljonus rubļu (140 000 latu).

Tā kā nākamā sezona nav olimpiskā, visas Gagarina kausa izcīņas izslēgšanas spēles tiks aizvadītas sērijā līdz četrām uzvarām. Tāpat KHL vadība plāno ieturēt ilgāku pauzi starp spēlēm. Sastādot jaunu KHL kalendāru, tiks ņemtas vērā visu klubu intereses iespēju robežās.

Jau vēstīts, ka KHL dalībkomandu vidū pirmdien oficiāli tika apstiprinātas Kijevas "Budiveļņik" un Hantimansijskas "Jugra" vienības.

Kā jau gaidīts, šīs vienības nākamajā sezonā nomainīs finansiālu problēmu nomocīto Toljati "Lada" komandu un Maskavas "Dinamo" vienību, kas apvienosies ar Balašihas MVD klubu.

Kaut finansiālas problēmas ir arī Jekaterinburgas "Avtomobilist" vienībai, KHL Direktora padome nolēma apstiprināt to nākamās sezonas līgas dalībnieku vidū.

"Budiveļņik" KHL regulārajā sezonā spēkosies "Tarasova" divīzijā MVD vietā, bet Apvienotais hokeja klubs "Dinamo", ko, visticamāk, trenēs Latvijas izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks, spēlēs "Bobrova" divīzijā kopā ar Rīgas "Dinamo".

Jaunajā KHL reglamentā paredzēts, ka gandrīz visas spēles apkalpos divi galvenie tiesneši. Gagarina kausa izcīņas izslēgšanas spēlēs tāda kārtība būs visos mačos.

Galvenās komandas pieteikumā joprojām būs vietas 25 spēlētājiem, bet jaunatnes komandas pieteikumā varēs būt 30 hokejisti. Uz KHL varēs tagad varēs izsaukt pavisam sešus otrās komandas hokejistus, līdzšinējo piecu vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!