Foto: LETA

Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs un Jānis Sprukts nav attaisnojuši Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu uz viņiem liktās cerības un acīmredzot latviešu spēlētāji līderi spēj būt tikai Rīgas "Dinamo" komandā, portālā "sports.ru" izteicies līgas apskatnieks, KHL TV komentētājs Andrejs Jurtajevs.

Komentētājs atzina, ka Nacionālās hokeja līgas (NHL) lokauta ietekmē šī izvērtās par ļoti interesantu KHL sezonu, bet lielākais līgas mīnuss ir nepārtrauktās reglamenta izmaiņas.

Runājot par "Ak Bars" klubu, Jurtajevs secināja, ka Dārziņš acīmredzot nav spējīgs kļūt par šīs vienības līderi.

"Man nav izskaidrojuma, tomēr izskatās, ka Rīgas "Dinamo" līderi var būt labākie tikai Rīgā. Ne Dārziņš, ne Rēdlihs, ne Sprukts neattaisnoja uz viņiem liktās cerības citos klubos," atzina krievu apskatnieks, secinot, ka acīmredzot viņiem pietrūkst Rīgas gaisa un balzama.

"Pieļauju, ka leģionāri Džeimijs Džonsons un Pols Šehura varētu aizbraukt," Jurtajevs teica par gaidāmajām Rīgas "Dinamo" sastāva izmaiņām vasarā. "Domāju, ka par Miku Indraši varētu kādi KHL klubi interesēties, tomēr pēc pieredzes ar to pašu Dārziņu man šķiet, ka uz Rīgas hokejistiem kā potenciālajiem jaunpienācējiem skatās ar piesardzību."

"Māris Jučers viennozīmīgi ir progresējis," Jurtajevs teica, vērtējot Rīgas "Dinamo" vārtsargus. "Kristers Gudļevskis ir interesants vārtsargs, tomēr pārāk ilgi "marinēts" Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL). Vairs nevienu [Latvijas vārtsargu] nezinu."

Dārziņš jau vairākas sezonas spēlē "Ak Bars" komandā, ik pa laikam nespējot iekļūt sastāvā, bet Rēdlihs (Jaroslavļas "Lokomotiv") un Sprukts (Maskavas CSKA) pirmās četras KHL sezonas spēlēja Rīgas "Dinamo" rindās, leģionāru gaitas sākot pirms nupat aizvadītās sezonas.

Kā ziņots, pēc ļoti neveiksmīgās regulārās sezonas Rīgas "Dinamo" startēja Cerību kausā, kurā piedalījās izslēgšanas spēlēs neiekļuvušās komandas. Šajā turnīrā rīdzinieki triumfēja, kļūstot par KHL labāko komandu starp vājajām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!